29/4/22

Νέο έγκλημα στην COSCO - Όχι άλλο αίμα εργατών Το ΕΚ Σάμου στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της COSCO

Το ΕΚ Σάμου στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της COSCO

για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και υπογραφή ΣΣΕ

Μπροστά στη μεγάλη μάχη που δίνουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία για την απεργία της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η Μάη, οι συνάδελφοί μας από το σωματείο της COSCO δίνουν τον δικό τους αγώνα για τον κλάδο τους!

Έναν αγώνα που στο διάβα του μετράει μακελεμένους εργάτες όπως το συνάδελφο που έπεσε το πρωί της Πέμπτης στο κενό από ύψος 12 μέτρων όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε!

Με τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, εδώ και καιρό γνωστός ιδιαίτερα μετά το χαμό άλλου συναδέλφου πάλι από «εργατικό ατύχημα», προτάσσουν για άλλη μια φορά τα αιτήματα για:

-      Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.

-      Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.

-      Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει την αλληλεγγύη στον περήφανο αυτόν αγώνα των συναδέλφων μας που παλεύουν με τα θεριά της πολυεθνικής της COSCO και των κυβερνήσεων. Αυτών  που διαχρονικά απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ απαντούν με τη μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε δεξί χέρι της εργοδοσίας, με κατάργηση των όποιων μέτρων αποτελούσαν ελάχιστο δίχτυ προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών στους χώρους δουλειάς, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με εντατικοποίηση.

Εντείνουμε τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Κανένας εργάτης θυσία για τα κέρδη των πολυεθνικών!

Η Διοίκηση