1/4/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Σάμου: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Άμεσες προσλήψεις προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες στο Νοσοκομείο Σάμου.

 ΠΡΟΣ

1) Υπουργό Υγείας

2) Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

3) Συμβούλιο Διοίκησης Νοσοκομείου Σάμου

4) ΠΟΕΔΗΝ

5) ΜΜΕ

                                                        ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Άμεσες προσλήψεις  προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες στο Νοσοκομείο Σάμου.

Το Νοσοκομείο της Σάμου εδώ και πολύ καιρό έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες του και  ΚΑΤΑΡΕΕΙ, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα  οι νοσηλείες για covid αλλά και άλλων περιστατικών.

Δύο χρόνια πανδημίας και το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί που καλείται να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του νησιού και τους κατοίκους των γύρω νησιών, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού το προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων είναι λιγότερο από ότι ήταν πριν την πανδημία. Σε αυτό προστίθενται και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας  και όλοι όσοι οι συμβάσεις τους λήγουν τις επόμενες ημέρες και απολύονται.

 Η ΜΕΘ του νοσοκομείουσυχνά μετατρέπεται σε ΜΕΘ Covid και ενώ υπηρετούσαν 4 γιατροί, αυτή την στιγμή υπηρετούν μόνο 2, με λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό.

Το ίδιο συμβαίνει και στην παθολογική κλινική με λιγοστούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν.Ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου .Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και  άλλες υπηρεσίες, όπως το προσωπικό καθαριότητας που πριν την πανδημία υπηρετούσαν 16 εργαζόμενοι καιαντίνα έχουν διπλασιαστεί, υπηρετούν  τώρα μόνο 11,με ότι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για χώρους νοσοκομείου, με νοσηλείες covid, και νοσοκομειακές λοιμώξεις.

 

Σας καλούμε άμεσα να προχωρήσετε  με επείγουσες διαδικασίες σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως : τουλάχιστον 2 γιατρούς ΜΕΘ, 2 Παθολόγους, 2 Πνευμονολόγους (δεν υπηρετεί αυτή την στιγμή κανένας), 1 χειρούργο, 2 Ορθοπεδικούς, 4 γιατρούς ΤΕΠ(δεν υπηρετεί αυτή την στιγμή κανένας), 2 Παιδίατρους, 2 Οφθαλμίατρους και 2 ΟΡΛ ( δεν υπηρετεί αυτή την στιγμή κανένας).Τουλάχιστον να προσληφτούν 6 άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας, 3 στην υπηρεσία της εστίασης, 2 στα πλυντήρια, 5 τραυματιοφορείς ( κατά την νυχτερινή βάρδια υπάρχει μόνο ένας) και 30 άτομα στην νοσηλευτική υπηρεσία.Στο παραϊατρικό προσωπικό επίσης χρειάζονται 4 άτομα ακόμη, 2 στην διοικητική υπηρεσία, καθώς και να λειτουργήσει άμεσα το φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου, 6 άτομα στην τεχνική υπηρεσία, 3 στις αποθήκες του νοσοκομείου και 2 τηλεφωνητές .

Επίσης , τη πλήρη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ ,του ΚΨΥ καθώς και των Κέντρων Υγείας του νησιού.

 

Λόγω των μεγάλων ελλείψεων το προσωπικό δεν μπορεί να λάβει τις κανονικές του άδειες και τα ρεπό του, ενώ πολλοί εργαζόμενοι που βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό και χρειάζεται να απομακρυνθούν από την εργασία τους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθούν.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, για να μπορέσει να συντηρήσει και να ανανεώσει τον παλαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

·         Να υπάρχει επάρκεια σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και σε ΜΑΠ.

·         Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.

·         Να χορηγηθούν σε όλους μάσκες υψηλής προστασίας.

·         Να έχει την δυνατότητα το νοσοκομείο να πραγματοποιεί τεστ pcr  σε όλους όσους κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο και στο προσωπικό. Οι ελλείψεις στα τεστ pcr το τελευταίο διάστημα είναι συχνές.

 

 

 

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΛΙΠΗΣ                                                     ΘΕΑΝΩ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ