5/4/22

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου: Να παρθεί πίσω η άδικη κι εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης στην εταιρεία Mineral Cosmetics Samos επειδή ζήτησε τα δικαιώματά της

Με τη σημερινή μας παρέμβαση στην πόλη του Βαθιού καταγγέλλουμε την άδικη, εκδικητική και μεθοδευμένη απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα Mineral Cosmetics Samos από τον εργοδότη της, επειδή η ίδια ζήτησε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία της παλεύοντας για έναν καλύτερο μισθό από τα ψίχουλα (540€ το μήνα) που έπαιρνε και να πληρωθεί τις υπερωρίες των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, ο εργοδότης μετά από πιέσεις δέχτηκε να προχωρήσει στην αλλαγή της σύμβασης και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας της εργαζόμενης, για να την απολύσει μεθοδικά την αμέσως επόμενη στιγμή κατασυκοφαντώντας με αισχρό τρόπο την εργαζόμενη. 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Η περίπτωση της συναδέλφου δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία, αφού τέτοιο αέρα στα πανιά των εργοδοτών δίνουν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα το ν. Χατζηδάκη τον περασμένο Ιούνιο. Νόμοι που αφήνουν ανίσχυρο τον εργαζόμενο απέναντι στον εργοδότη να παζαρεύει ατομικά την σύμβασή του χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο του. Αποκούμπι όμως είναι το σωματείο και δύναμή μας η οργανωμένη δράση μας μέσα από αυτό! 

Ζητάμε:

·                     Να παρθεί τώρα πίσω η εκδικητική απόλυση της συναδέλφου και να εργαστεί με σύμβαση που να αναγνωρίζει την προϋπηρεσία της

·                     Συλλογικές συμβάσεις για τον κλάδο μας με αυξήσεις στους μισθούς

 

Δίνουμε μαχητικό παρόν στην απεργία 6 Απρίλη

στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10π.μ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ