7/5/22

Πέμπτη 12 Μαη, Κινητοποιηση ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις, στο Καρλόβασι

 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ

στις 19.00 στην πλατεία Καρλοβάσου

Να μη γίνει η χώρα μας πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών!

Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου!

Έξω από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη-Μπάιντεν, σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη 10 Μάη τη λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ. Με αυτή τη συμφωνία αναβαθμίζονται οι ήδη υπάρχουσες αμερικανοτοϊκές βάσεις και υποδομές, σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λιτόχωρο, Λάρισα κλπ, δημιουργούν νέες, ενώ δίνεται η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Όλο αυτό εδραιώνει και επεκτείνει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα τεράστιο αμερικαΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, πόσο μάλλον, σε συνθήκες πολέμου και επικίνδυνων αντιπαραθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας και Κίνας με ορατά αποτελέσματα στην Ουκρανία με νεκρούς, ξεριζωμένους, κατεστραμμένες πόλεις και υποδομές.

Χρόνια οι λαοί, πληρώνουμε το μάρμαρο της εμπλοκής της χώρας μας στη μηχανή πολέμου του ΝΑΤΟ. Είτε με αίμα όπως οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, Ιράκ, Παλαιστίνης, Συρίας, είτε με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στο όνομα «των ανθρωπιστικών» πολέμων του ιμπεριαλισμού σε άλλες χώρες.  Σε αυτή τη μηχανή δε θέλουμε να γίνουμε γρανάζι!

Αυτή συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού! Είναι άλλη μια συμφωνία για τις μπίζνες των πλουτοκρατών, των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, όπως η «κονόμα» τους με το αμερικάνικο LNG.

Αυτή η συμφωνία είναι επικίνδυνη! Δε μας προστατεύει απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης! Αφού το ίδιο το ΝΑΤΟ δίνει αέρα στα πανιά των τουρκικών αμφισβητήσεων βλέποντας το Αιγαίο σαν κοινό ΝΑΤΟϊκό έδαφος, μη αναγνωρίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα, αλλά και «επιτρέποντας» τούρκικες στρατιωτικές παραβιάσεις και ασκήσεις πχ «Γαλάζια Πατρίδα» με σενάρια κατάληψης νησιού.

Καλούμε όλα τα σωματεία, φορείς, συλλόγους, το λαό του νησιού μας να δυναμώσουν τον αγώνα διεκδικώντας:

·      Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·      Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

·      Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

·      Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός εκτός συνόρων

·      Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις