21/6/22

Ένωση γονέων και κηδεμόνων Ικαρίας: Συνέχιση των κινητοποιήσεων για την υγεία Τετάρτη 22 Ιούνη στο Νοσοκομείο, Παρασκευή 24 Ιούνη στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της για την διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων , οι οποίοι θα επανδρώνουν το Νοσοκομείο Ικαρίας, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και το περιφερειακό ιατρείο Ραχών, με ιδιαίτερη έμφαση στην
άμεση πρόσληψη παιδιάτρων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού, προχώρησε σε παρέμβαση στις 13 Ιουνίου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Παρόλα αυτά, η τριμελής επιτροπή του Κέντρου Υγείας αν και ενημερωμένη , απαξίωσε να συναντήσει τους συγκεντρωμένους γονείς και να παραλάβει το υπόμνημα της Ένωσης.

          Συνεχίζοντας να διεκδικούμε τα αυτονόητα και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σ.Ε.Ν.Ι, την Τετάρτη 22 Ιουνίου καλούμε όλους τους γονείς  στη συγκέντρωση που θα γινει στον προάυλιο χώρο του Νοσοκομείου στον Αγ.Κήρυκο στις 12 το μεσ.  

          Επίσης την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 12 το μεσ. στο Περιφερειακό Ιατρείο στο Χριστό Ραχών.

          Και στο Νοσοκομείο Ικαρίας και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών , η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  Ικαρίας, αναμένει να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που θέτει, μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιό της, είτε από την διοικήτρια του Νοσοκομείου, είτε από την τριμελή επιτροπή του Κ.Υ. Ευδήλου, είτε από την 2η ΥΠΕ, ειτε από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας.

                  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·       Άμεσες προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Ικαρίας.

·       Κατεπείγουσα πρόσληψη παιδιάτρων που να καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού.

·       Άμεση ενίσχυση της νεφρολογικής μονάδας.

·       Άμεση πρόσληψη μόνιμων σχολίατρων  και μόνιμων σχολικών νοσηλευτών.

·       Επιστροφή στη θέση τους όλων των εργαζομένων στην υγεία που είναι σε αναστολή από τα καθήκοντα τους.Δεν περισσευει κανεις.

 

Η ζωή, η υγεία και η μόρφωση πρέπει να παρέχονται με ευθύνη του Κράτους ισότιμα, δημόσια και δωρεάν. Για εμάς τους γονείς είναι μονόδρομος ο αγώνας, μέσα από τους συλλόγους και την Ένωση, για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!


Προς :

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

Κοιν.:

Σ.Ε.Π.Ε. - Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Μ.Μ.Ε