8/7/22

Όλοι στο λιμάνι του Καρλοβάσου σήμερα 8/7 στις 18.30 - Όχι στη μετακίνηση της αναισθησιολόγου - Μαζικές προλήψεις μόνιμου προσωπικού

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για άλλη μια φορά, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου, καλεί σωματεία, φορείς και όλους τους κατοίκους της Σάμου να δώσουν το παρόν  στη σημερινή κινητοποίηση στις 18.30 στο λιμάνι Καρλοβάσου, που γίνεται με αφορμή τη μετακίνηση της αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο μας, και να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, πλήρη στελέχωση των δομών υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη κίνηση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Σάμου όπου με κόλπα προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες και τα κενά σε οργανικές θέσεις ιατρών και νοσηλευτών, απόνερα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δομών υγείας ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών! Φτάνουν λοιπόν στο σημείο να μετακινήσουν αναισθησιολόγο για να καλύψουν την έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας στο νησί της Ικαρίας για μία εβδομάδα.

Λες και θα σωθεί έτσι το νησί της Ικαρίας που δεν έχει αναισθησιολόγο για πάνω από χρόνο. Το αποτέλεσμα; Αμφότεροι οι αναισθησιολόγοι θα καλούνται να εργαστούν ολημερίς κι ολονυχτίς για την αντιμετώπιση των περιστατικών με ό, τι αυτό συνεπάγεται!

Σε αυτή τη σαπίλα, η οποία και με το «νεό ΕΣΥ» που οραματίστηκαν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις πιστές στο δόγμα ιδιωτικοποίησης της ΕΕ, οι εργαζόμενοι της Σάμου και της Ικαρίας πρέπει να ξεσηκωθούν και να βροντοφωνάξουν ότι:

 

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα! – Η υγεία είναι δικαίωμα!

 

Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα:

-         Καμία μετακίνηση κανενός γιατρού ή νοσηλευτή! Να καλυφθούν τώρα όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις δομές υγείας των νησιών μας με βάση τις ανάγκες των νησιωτών με μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα

-         Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό

-         Όχι στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων – όχι στην άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών

 

Η Διοίκηση