12/7/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Σάμου: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση στο λιμάνι του Καρλοβάσου για τη μετακίνηση της αναισθησιολόγου

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου το απόγευμα στο λιμάνι του Καρλοβάσου, την ώρα αναχώρησης του πλοίου, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κατά την αναχώρηση της γιατρού -αναισθησιολόγου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου Ισμήνης Λασιθιωτάκη, για το Νοσοκομείο Ικαρίας ύστερα από το Εντέλλεσθε που έλαβε από τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με την ανοχή της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου.

 Ο Σύλλογός κατήγγειλε ακόμη μια φορά και με την κινητοποίηση αυτή,ότι η μετακίνηση της γιατρού είναι λύση μπάλωμα αφού ουσιαστικά δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντίθετα δημιουργεί νέα βάζοντας σε επισφαλή λειτουργία και τα δύο νοσοκομεία του νομού μας. Όπως καμιά λύση δεν έχουν δώσει οι μετακινήσεις που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια σε αγροτικούς γιατρούς για την κάλυψη της παιδιατρικής κλινικής της ΜΕΘ του τμήματος επειγόντων, όπως και της παιδιάτρου από το ΚΕΦΙΑΠ.


 Η μεγάλη «κινητοποίηση» αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στο λιμάνι του Καρλοβάσου ώστε να εμποδίσουν την κινητοποίηση και η επιμονή τους ότι δεν έχουμε καμιά δουλειά στο λιμάνι είναι καταδικαστέα. Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν οι ενέργειές τους να κρύψουν τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγεία του νησιού μας αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

 Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο μοίρασαν ανακοινώσεις, άνοιξαν πανό, φώναξαν συνθήματα και από την ντουντούκα ενημέρωναν διαρκώς επισκέπτες και ταξιδιώτες για την κατάσταση που επικρατεί καλώντας τους να παλέψουν από κοινού για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

 Οι εργαζόμενοι επίσης απαίτησαν να σταματήσουν οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί, να στελεχωθούν τώρα τα νοσοκομεία και όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας Σάμου και Ικαρίας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και υλικοτεχνική υποδομή ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των νησιωτών. Επαρκής χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος υγείας.

ΤΟ Δ.Σ.