14/7/22

Να ανακληθεί τώρα η ποινή σε φαντάρο στη Ρόδο!

Ποινή 20 ημερών φυλάκισης επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε φαντάρο – φοιτητή Πολυτεχνείου, επειδή εκφράστηκε υπέρ της ειρήνης και εναντίον του πολέμου, ενώ τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σε μία εποχή που η χώρα μας εξελίσσεται σε πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΤΟ που έχει μακελέψει λαούς σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μία εποχή που οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μονοπωλίων ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας παίρνουν τη πιο βάρβαρη μορφή τους με πολέμους, χιλιάδες ξεριζωμένους, πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια εποχή που το Αιγαίο τίθεται σε αμφισβήτηση καθημερινά με την τουρκική επιθετικότητα να «αναπτερώνεται» από την αβάντα που δίνουν  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, το ότι ένας φαντάρος φιμώνεται και τιμωρείται επειδή στηρίζει την ειρήνη είναι γεγονός καταδικαστέο.

Ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η διοίκηση της μονάδας. Είναι μια εξέλιξη απόρροια της στάσης των κυβερνήσεων διαχρονικά απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους να εκφράζονται ελεύθερα, να εκφράζουν την αντίθεσή τους για τους συνολικότερους κινδύνους που εμπλέκεται η χώρα μας, τα στρατεύματά της και ο λαός.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στέκεται στο πλευρό του φαντάρου, καταγγέλλει την τακτική τρομοκράτησης νέων στρατευμένων και ζητάει να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή!

 

Η Διοίκηση