7/7/22

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Σάμου για τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Σάμου καταγγέλλει τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝ Σάμου, οι οποίες με προφορική εντολή απαιτούν τη μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το ΓΝ Σάμου στο Νοσοκομείο Ικαρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και του ενός και του άλλου νοσοκομείου.

Η μετακίνηση αυτή σημαίνει ότι θα μείνει ένας αναισθησιολόγος στο ΓΝ Σάμου και ένας θα μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Ικαρίας, ενώ και στα δυο νησιά ο πληθυσμός έχει εκτοξευθεί λόγω τουρισμού. Τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Ικαρίας (όσο και της Σάμου) δεν είναι σημερινά και δε θα λυθούν μέσα σε μια ημέρα. Το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Ικαρίας δεν υπάρχει αναισθησιολόγος είναι γνωστό εδώ και καιρό και δεν έχει γίνει προσπάθεια σοβαρής επίλυσης.

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και εντολές βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ ταλαιπωρούν το ήδη εξουθενωμένο προσωπικό και το ωθούν σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας.

Απαιτούμε την ανάκληση της προφορικής εντολής - και οποιασδήποτε εντολής ακολουθεί αυτές τις πρακτικές - για μετακινήσεις του ελλιπούς προσωπικού. Σε αντίθετη περίπτωση, οι διοικήσεις φέρουν εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Όλοι σήμερα το βράδυ στην πλατεία Πυθαγόρα στις 20:00μμ.


ΤΟ Δ.Σ.