26/8/22

Κάλεσμα ΕΚΣ για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης το Σάββατο 27/8 των ΕΑΜιτών πατριωτών στην Καστανιά και το Καρλόβασι!

                             Τιμάμε τους ΕΑΜίτες ήρωες

27 Αυγούστου, 18.00 πλατεία Καστανιάς – ιστορική ομιλία,
κατάθεση στεφάνων // 19.30 κεντρική πλατεία Καρλοβάσου – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και ομιλία

 Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ΕΑΜίτες αγωνιστές που διοργανώνουν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ & ΔΣΕ). Οι ΕΑΜίτες πατριώτες εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές το 1943 στη Δυτική Σάμο, με επίκεντρο την Καστανιά όπου θα ξεκινήσει η εκδήλωση.

 

Σε μία περίοδο που η ιδέα και μόνο του αντιφασιστικού αγώνα ανατριχιάζει τους κυβερνώντες και την ΕΕ,  που χώρες όπως η Λετονία και η Πολωνία και όχι μόνο επιδιώκουν να ξαναγράψουν ιστορία γκρεμίζοντας αντιφασιστικά μνημεία, που αγωνιστές διώκονται στην κατά τα άλλα δημοκρατική Ουκρανία που αδρά στηρίζουν ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τη Ρωσία, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των ηρώων της ΕΑΜικής αντίστασης και αγώνα για έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο είναι λύτρωση για τη συνείδηση ιδιαίτερα των νέων γενεών και στο νησί μας.

 

Οι πατριώτες αυτοί που εκτελέστηκαν το 1943 πάλεψαν για την ελευθερία για τη ζωή!

 

Για την ελευθερία που πλήττεται με τον χειρότερο τρόπο συντεταγμένα από όλα τα κόμματα που ακολουθούν αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αυτά που υιοθέτησαν όλο το επικίνδυνο νομικό πλαίσιο της ΕΕ (νόμος για προσωπικά δεδομένα, ευρωπαϊκός κανονισμός που νομιμοποιεί την παραγωγή, εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικού λογισμικού) για να παρακολουθούνται «νόμιμα» οι πάντες, με κύριο στόχο πάντα το λαϊκό κίνημα.

 

Για τη ζωή που σε έναν αιώνα σημαντικής τεχνολογικής εξέλιξης και προόδου, οι λαοί βιώνουν ενεργειακή φτώχεια (περιορίζονται παροχές θέρμανσης και φωτός ανά την Ευρώπη), πείνα και ακρίβεια, ζουν με vouchers και pass, την ίδια ώρα που σε όλα τα κοινοβούλια εγκρίνονται καθημερινά προϋπολογισμοί και χρηματοδοτήσεις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και υποδομές.

 

Δίνουμε μαζικό παρόν στην εκδήλωση και τη συγκέντρωση για να δυναμώσει η πάλη και η καθημερινή οργάνωση για ζωή με δικαιώματα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ