19/8/22

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ-Να σταματησει η αστυνομοκρατία και οι συλλήψεις

 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

 

  Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι συνεχίζουν ανυποχώρητα τον απεργιακό αγώνα τους.

 

   Όπως ήδη έχουν αποφασίσει, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως τις 21 Αυγούστου και συνεχίζουν έξω από το εργοστάσιο, στην περιφρούρηση της απεργίας τους.

 

  Οι εργαζόμενοι, δίνουν πολυήμερη απεργιακή μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικώντας ανάκληση των 15 απολύσεων, αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ.


 

  Έπειτα από εντολή εργοδοσίας, κυβέρνησης και  εισαγγελίας Θεσσαλονίκης εχθές συνελήφθη ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ως κοινοί εγκληματίες με τα ανακριτικά οχήματα της αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου. Τέτοιο αέρα άλλωστε δίνει ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη), αφού ποινικοποιεί την απεργιακή περιφρούρηση ώστε να λειτουργεί η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. 

 

  Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και το όργιο αστυνομοκρατίας που εξελίχθηκε εχθές Τετάρτη έξω από το εργοστάσιο, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.

 

  Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι απεργοί συνδικαλιστές. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου.

 

  Νίκη των απεργών εργατών στη «Μαλαματίνα» σημαίνει νίκη όλης της εργατικής τάξης για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της.

 Οι νικηφόροι αγώνες των εργατών στην COSCO, στην e-food, στις κατασκευές κ.α μας έδειξαν καλά το δρόμο ότι «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά»!

   

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ