28/9/22

Όλοι και όλες Τρίτη 4 Οκτώβρη στη Συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου, στις 18.30 - Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ

Το Εργατικό κέντρο Σάμου καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 4 Οκτώβρη και ώρα 18.30 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Ο κάθε ένας από εμάς που αγωνιά για την καθημερινότητά του, την ζωή του, την οικογένειά του να κάνει δική του ευθύνη τη συγκεκριμένη κινητοποίηση και να διεκδικήσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας! Λέμε με σαφήνεια ότι η ζωή μας δε χωράει σε vouchers και pass. Δε θα πληρώσουμε εμείς ξανά την κρίση τους.

Τα σωματεία να μπουν μπροστάρηδες στην οργάνωση και τον αγώνα για να μεταφέρουν σε όλους τους συναδέλφους στους χώρους εργασίας στο νησί μας ότι τώρα είναι η ώρα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που γεννάει φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους και αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί την ίδια στιγμή που εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα, το τηλέφωνο, το ενοίκιο, τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες των παιδιών μας, τους γιατρούς γιατί οι δομές υγείας μας είναι υποστελεχωμένες και χωρίς εξοπλισμό, τα πανάκριβα εισιτήρια σε πλοία και αεροπλάνα, να ξαναφτιάξουμε το σεισμόπληκτο σπίτι μας, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πιστές στη γραμμή της ΕΕ μπουκώνουν με κέρδη τους μεγάλους βιομηχάνους, εφοπλιστές, τους ενεργειακούς και τουριστικούς ομίλους, τη στρατιωτική βιομηχανία πολέμου του ΝΑΤΟ με τα δικά μας λεφτά, τους δικούς μας φόρους.

Δεν είμαστε επαίτες να ζούμε με voucher και pass. Μας προκαλούν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μιλάνε για «τα εκατομμύρια που έχουν πέσει στο νησί» και την ίδια στιγμή όποιος γυρίσει στις πόλεις και στα χωριά βλέπει ετοιμόρροπα σπίτια, δρόμους γεμάτους λακκούβες (βλέπε δρόμο Μυτιληνιοί - Βαθύ), έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά, βιολογικός κλπ) να μην έχουν δρομολογηθεί, μαθήματα σε σχολεία να γίνονται σε κοντέινερ, το νοσοκομείο να μετράει πόσες οργανικές θέσεις χάνονται καθημερινά, γιατροί στα χωριά να μην υπάρχουν, πολιτιστικοί χώροι να μαραζώνουν.

Συνάδελφοι, πορευόμαστε και οργανωνόμαστε κόντρα στο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Όσο αυτοί θα ονειρεύονται τη δική τους ανάπτυξη για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους απελευθερώνοντας και ιδιωτικοποιώντας όλες τις υπηρεσίες και τα αγαθά (ενέργεια, υγεία, παιδεία κλπ), για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα, εμείς θα εμπνεόμαστε από τους αγώνες των συναδέλφων μας σε Ελλάδα και τον κόσμο σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη Μαλαματίνα, αλλά και την AMAZON, STARBUCKS της Νέας Υόρκης για να έχουμε τη δύναμη μέσα από τα σωματεία μας να διεκδικήσουμε:

 

ü  Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό.

ü  Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

ü  Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ü  Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές

ü  Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

ü  Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

ü  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία.

ü  Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για την καλύτερη προετοιμασία της Απεργίας στις 9 Νοέμβρη
και της Συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, στις 10.00 το πρωί


Η Διοίκηση