20/9/22

Για την παρέμβασή του ΕΚΣ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου με θέμα την υγεία

Πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού για την υγεία είναι τα όσα ειπώθηκαν εισηγητικά και αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου που συνεδρίασε την Πέμπτη 15-09-2022.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου μέσω της προέδρου του Βάσως Βρυνιώτη, η οποία παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση, ανέφερε ότι τα αιτήματα και οι πρακτικές του Δημοτικού Συμβουλίου πατάνε σε δύο βάρκες, αφού δεν έχουν ουσιαστικές διεκδικήσεις και δεν καταδικάζουν την πολιτική που αφήνει το λαό μας χωρίς στελεχωμένα με προσωπικό και εξοπλισμό νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία.

Η υγεία και η περίθαλψή του θα χειροτερεύει όσο η πολιτική όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εξυπηρετεί τα κέρδη και αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως εμπόρευμα.

Όσες «επιστολές» και όσες «αποστολές» και αν στέλνουν στον πρωθυπουργό αν δεν υπερασπιστούμε και δεν παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, τότε κανένα πρόβλημά μας δεν πρόκειται να λυθεί. Θα εξακολουθούμε να μην έχουμε γιατρούς και μηχανήματα, να πεθαίνει κόσμος, να βάζει όποιος μπορεί και έχει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγεία του.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε την οργάνωση της δράσης, όπως άλλωστε κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας κάλεσμα στα σωματεία, τους φορείς, συνολικά το λαό του νησιού μας για αγώνα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Διεκδικούμε:

·       Σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δράση με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Όχι στο «νέο ΕΣΥ»!

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

·       Στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα με βάση τις ανάγκες του λαού.

·       Να παρθούν πίσω οι αναστολές και να γυρίσουν στα πόστα τους οι συνάδελφοι υγειονομικοί.

·       Μέτρα υγιεινής και ασφάλεια καθώς και γιατροί εργασίας σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς.

·       Γενναία κρατική χρηματοδότηση στους δήμους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες πχ του χειμώνα για θέρμανση, που τόσο σχετίζεται με την υγεία των παιδιών μας κ.α.

·       Επισκευές όλων των σχολείων από το σεισμό, ανέγερση νέων όπου υπάρχει ανάγκη, σύγχρονα και ασφαλή κτήρια.

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

·       Ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με μόνιμο προσωπικό.

 

Η Διοίκηση