26/10/22

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση 2 Νοέμβρη και ώρα 18.30 στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ - Όλοι και όλες στην απεργία 9 Νοέμβρη και ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

Εμείς που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα, στο χονδρεμπόριο, στις αποθήκες, στις μεταφορικές, τα σούπερ μάρκετ, στα γραφεία, στις υπηρεσίες και εμπόριο, στα μαγαζιά, ως οδηγοί και πωλητές πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για Γενική Συνέλευση στις 2 Νοέμβρη για να συζητήσουμε τα θέματα του κλάδου μας εν’ όψει και της 9ης Νοέμβρη που το ΔΣ μας έχει πάρει απόφαση να συμμετέχουμε στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία.

Στα προβλήματα που βιώνουμε όπως η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, η τραγική κατάσταση στην υγεία, την παιδεία, τα υψηλά ενοίκια, οι μεγάλοι φόροι πρέπει να δούμε σαν λύση τη μαζική μας δράση. Τη συμμετοχή μας πρώτα από όλα στο σωματείο και την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. 

Κι αυτές είναι η αύξηση του μισθού ώστε να τα βγάζουμε σήμερα πέρα, ωράριο και προγράμματα στη δουλειά για να μη γινόμαστε κομμάτια, να μη δουλεύουμε όποτε, όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, να υπάρχουν μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους για να μη σακατευόμαστε, να διεκδικούμε το 75% στην Κυριακή αργία, να υπολογίζονται οι 3ετίες, τα επιδόματα. 

Δεν μπορούμε να ζούμε με 400 και 500 ευρώ. Δεν μπορούμε να εργαζόμαστε 4ωρα και 6ωρα, με ωράρια σπαστά, με εξοντωτικούς ρυθμούς όπως όλοι ζήσαμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Με χρονοδιαγράμματα και στόχους άπιαστους, με συνεχείς αλλαγές στη βάρδια, χωρίς ρεπό, χωρίς Κυριακές αργίες, με 10ωρα και 12ωρα. Πόσο μάλλον όταν οι μεγάλοι του κλάδου μας, μεγαλέμποροι, χονδρέμποροι, σούπερ μάρκετ κλπ έχουν μπουκώσει από τα κέρδη, πατώντας πάνω στο δικό μας ιδρώτα. 

Διεκδικούμε: 

825€ κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού. 

Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες

Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.

Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα. Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό στο 100%.

Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ναύλων (οχημάτων – εμπορευμάτων) 50%

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2/11, 18.30 ΣΤΟ ΕΚΣ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/11, 10.00 ΣΤΟ ΕΚΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ