31/10/22

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία 9 Νοέμβρη - Να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς και οι υπηρεσίες

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις:

Σάμος: 10.00 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Βαθύ – Ικαρία: 11.00 π.μ. πλατεία Ευδήλου
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι όπλο για τη συλλογική διεκδίκηση των όρων δουλειάς και ζωής μας κόντρα σε όσους με νόμους έχουν φέρει σε οριακό σημείο τη διαβίωσή μας.

Η επιτυχία της απεργίας θα φέρει στο προσκήνιο τη φωνή και τη δύναμη των εργαζομένων, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και ελπίδας παντού, κόντρα σε όσους επιδιώκουν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.

Η επιτυχία της απεργίας θα δείξει στην πράξη πώς δημιουργούμε τους όρους για κατακτήσεις, κόντρα στους αντεργατικούς νόμους, δίνοντας απάντηση στους αντισυνδικαλιστικούς νόμους και  στην κρατική καταστολή που τη βιώνουν όσοι δίνουν μάχες για τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι καταδίκη όσων ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου, για τον οποίο ήδη πληρώνει τη συμμετοχή της η χώρας μας.

Η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη και η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, θα ανοίξουν δρόμο για νέους μεγάλους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, για άμεση συνέχιση και κλιμάκωσή τους για ζωή με αξιοπρέπεια, δίνοντας κουράγιο και σε όσους σήμερα σκέφτονται να μπουν στον αγώνα.

Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα τις ζωές μας πίσω γιατί δεν πάει άλλο!

Διεκδικούμε, εδώ και τώρα:

·    Αυξήσεις τουλάχιστον 20% σε μισθούς – συντάξεις, αυξήσεις πάνω απ’ τον πληθωρισμό, επιστροφή 13ου – 14ου μισθού – σύνταξης, αφορολόγητο 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

·    Σταθερή δουλειά, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μείωση χρόνου εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες, κατάργηση αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών νόμων.

·    Μείωση τιμής ρεύματος, κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα – ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διατροφής, ένδυσης κλπ. Κατάργηση Χρηματιστηρίου ενέργειας.

·    Μείωση τιμής εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Φτηνά ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια.

·    Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Υπεράσπιση λαϊκής στέγης, δημοσίων δομών,  περιβάλλοντος.

·    Καμία συμμετοχή στους πολέμους και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς.

Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη

Ο Πρόεδρος

 

Χρήστος Πανούσος

Ο Γραμματέας

 

Αποστόλης Βαλαμώντης