19/10/22

ΕΚΣ - ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Καμία Απόλυση - Μονιμοποίηση των Εργαζομένων και Ενίσχυση του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Στηρίζουμε την Απεργία και τη συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Όχι άλλη κοροϊδία και εμπαιγμός για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο πολυετής εγκλωβισμός τους δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Τώρα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ναενισχυθεί η υπηρεσία.

Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καθώς και οι δημοτικές αρχές κρατούν τους εργαζόμενους χρόνια σε ομηρία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρέμειναν για μήνες απλήρωτοι, μέσα στην αγωνία και την αναμονή για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, παρέχοντας την ίδια ώρα πολύτιμες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους με ειδικά προβλήματα, ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας για τη συναισθηματική στήριξη αλλά και την ιατρική φροντίδα και την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσής τους.

Ενώ η εργασία τους είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την κοινωνία, με τα αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2022 του ΑΣΕΠ πετιούνται  στο δρόμο 163 συνάδελφοι, ενώ επιπλέον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει την πρόσληψη άλλων 1100 (περίπου το 1/3 των εργαζομένων), αφού δεν λαμβάνει υπόψη του την ειδική εμπειρία που έχουν ως εργαζόμενοι του προγράμματος. Αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του ένα μεγάλο πλήθος των εργαζομένων, μεταξύ αυτών και συνάδελφοι από τη Σάμο και τους Φούρνους, πολλοί εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι 20 χρόνια.

Καμία αυταπάτη και καμιά αναμονή! Η προκήρυξη όχι μόνο δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό, αλλά αποδείχτηκε και σε «φιάσκο»!            Δεν κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και φέρνει σε κάλπικη αντιπαράθεση εργαζόμενους του προγράμματος με συναδέλφους που δεν εργάζονται στο πρόγραμμα. Η λύση ήταν και είναι μία: Μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου για όλους, πρόσληψη και νέου προσωπικού.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζουν στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους στο Βοήθεια στο Σπίτι και διεκδικούν:

·       Νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας επιτυχών όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία

·       Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου και οι 163 πολυετείς εργαζόμενοι στο ΒΣΣ που έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους

·       Άμεσα να πληρωθούν δεδουλευμένα 8 μηνώνπου οφείλονται στους εργαζόμενους που ήταν με σύμβαση έργου από το 2010. Για όσο παραμένουν απλήρωτοι να υπάρχει αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, κατάσχεση και πλειστηριασμός.

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πρόσληψη περισσότερου προσωπικού, με βάση τις ανάγκες.

 Όλοι και όλες και στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

και στις συγκεντρώσεις στη Σάμο στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και

στην Ικαρία στις 11:00 το πρωί στον Εύδηλο