18/10/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου: 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου - Συγκέντρωση 10:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική στο χώρο της Υγείας. 3 χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει "πρόσθετα μέτρα" για την "ενίσχυση" του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση δήθεν των "εκτάκτων" αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν "προσθέτουν προσωπικό". Αντί να μονιμοποιηθούν, ξανά - "προσλαμβάνονται" οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, ενώ δεν αντικαθιστούνται αυτοί που συνταξιοδοτούνται και παραιτούνται, "προσλαμβάνονται" συνταξιούχοι γιατροί με μπλοκάκι. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις ιατρών και λοιπό προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί.
Οι 3720 θέσεις μονίμων νοσηλευτών που προκηρύχτηκαν αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές παραμένουν υποστελεχωμένα με ότι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και ασθενείς.

Με την έκδοση του καθηκοντολογίου 10.000 ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται σε τμήματα πρώτης γραμμής ασκώντας νοσηλευτικά καθήκοντα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους, αδρανοποιείται υποβιβαζόμενοι σε Βοηθοί Θαλάμου. Εξαιτίας αυτού επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και αδιέξοδο στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Ζητήσαμε και αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας την ανάκληση του εν λόγω καθηκοντολογίου, την έκδοση νέου που θα περιλαμβάνει ως καθήκοντα τις νοσηλευτικές πράξεις που διδάσκονται στις σχολές, την θεσμοθέτηση ενιαίου κλάδου με διακριτά καθήκοντα και την διέξοδο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας.

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε!

Το πρόσφατο παράδειγμα στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία" δείχνει τον δρόμο. Οι συνάδελφοί μας ξεσηκώθηκαν, απέργησαν μαζικά, οργάνωσαν κοινές κινητοποιήσεις με το "Παίδων Αγλαΐα Κυριακού" και το "Παίδων Πεντέλης", με αποτέλεσμα να στριμώξουν κυβέρνηση και διοικήσεις και να επιβάλουν μόνιμες προσλήψεις.

Είναι απάντηση σε όσους καλλιεργούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων για να καλλιεργήσουν στάση αναμονής και ανοχής.

Καλούμε όσους συναδέλφους αμφιβάλλουν για τη δύναμη που έχουμε αν ξεσηκωθούμε, να αναρωτηθούν: Αν οι αγώνες μας δεν τους φοβίζουν γιατί ενισχύεται η καταστολή και ο αυταρχισμός; Γιατί σέρνουν στα δικαστήρια όποιον αγωνίζεται; Γιατί έχουμε ρεκόρ ποινικοποιήσεων των αγώνων;

Διεκδικούμε:

· Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

· Άρση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς!

· Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

· Ενίσχυση της ΠΦΥ!

· Αύξηση μισθών! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!

 

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ.