20/10/22

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Γενική Συνέλευση Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στις 29/10 στο Καρλόβασι

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου το Σάββατο 29/10 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δήμου Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι. Το κάλεσμα έχει ως εξής:

Αγρότες και αγρότισσες του νησιού μας, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και αλιείς,

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το κόστος παραγωγής είναι πλέον δυσβάσταχτο. Οι τιμές των λιπασμάτων, του πετρελαίου κίνησης (ξεπέρασε τα 2 ευρώ), των φαρμάκων, ζωοτροφών κλπ έχουν εκτιναχτεί στα ύψη.

Οι τιμές για φρούτα και οπωροκηπευτικά είναι πολλές φορές κάτω από το κόστος παραγωγής. Είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας. Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθεί η δράση και η κινητοποίησή μας ούτως ώστε να αντιπαλέψουμε όλα αυτά τα προβλήματα που μαστίζουν τον πρωτογενή τομέα για να μπορούμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Δε θα τη χαρίσουμε στις τράπεζες, στους μεσάζοντες και τους επιχειρηματικούς ομίλους! Δε θέλουμε οι οικογένειές μας να πληρώνουν πανάκριβα για τη διατροφή τους!

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μια προσπάθεια για να αναδείξουμε όσο καλύτερα μπορούμε ζητήματα που απασχολούν τον αγρότη και την αγρότισσα του νησιού μας όπως η ακρίβεια, οι αγροτικοί δρόμοι, οι καταστροφές από τα αγριογούρουνα, η αντιπυρική προστασία.

Για όλα τα παραπάνω έχει ιδιαίτερη αξία να συζητήσουμε όλοι μας από κοντά ενισχύοντας το Σύλλογό μας και με νέες εγγραφές, γιατί με τη μαζική δράση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Γι’ αυτό σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στη Γενική Συνέλευση στις 29/10 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δήμου Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι.

Ζητήματα που θα συζητήσουμε είναι:

1/ Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια για την άμεση ενίσχυσή μας για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων

2/ Αφορολόγητο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα - Κατάργηση του Ειδικού Φόρου σε όλα τα καύσιμα, μείωση της τιμής του ρεύματος

3/ Καταστροφές από αγριογούρουνα

4/ Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

5/ Παρεμβάσεις σε Περιφέρεια, Δήμους, Δ/νση δασών για τα προβλήματά μας και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε συνεννόηση και με τους άλλους φορείς του νησιού μας

Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 698785131669799128196972070439 και στο e-mail του συλλόγου agrosylsamou@gmail.com.                                                                                                                                                                                                                          Σάμος, 19-10-2022

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

                                      Γιώργος Λάφης                                    Άλκης Πόθος