20/10/22

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου στηρίζει την απεργία των υγειονομικών

Στηρίζουμε την Απεργία των υγειονομικών

Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού μας

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Σωματείου μας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοικήτρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, κα Δήμου. Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε και εκφράσαμε την αγωνία μας για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας. Επισημάναμε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και σύγχρονα μηχανήματα και μέσα είναι μεγάλες που τόσο εμείς οι συνταξιούχοι όσο και οι οικογένειές μας βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για βασικές παροχές υγείας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα πολλοί στερούνται ακόμη και το γιατρό, καθυστερούν προληπτικές εξετάσεις, επεμβάσεις κλπ.

 

Δεν είναι δυνατόν εξαιτίας της συνεχούς υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας να μην έχουμε γαστρεντερολόγο, οφθαλμίατρο, ενδοκρινολόγο, οδοντίατρο, να μην μπορούμε να κάνουμε μια μαγνητική ή να περιμένουμε πάρα πολλούς μήνες για μια μαστογραφία. Δεν γίνεται τον 21ο αιώνα το κέντρο υγεία, το περιφερειακό ιατρείο Μαραθοκάμπου, τα αγροτικά ιατρεία στα χωρία και το νοσοκομείο να είναι υποστελωμένα. Όλες οι κυβερνήσεις με τους νόμους που ψηφίζουν κάθε φορά μας έχουν γυρίσει στο μεσαίωνα. Έχουν κάνει την υγεία ένα πανάκριβο εμπόρευμα που φέρνει πολύ μεγάλα κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

 

Κανείς δεν πρέπει να ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση! Η πρόληψη, η θεραπεία, η περίθαλψη, το φάρμακο οι δωρεάν και δημόσιες σύγχρονες παροχές υγείας και πρόνοιας είναι δικαίωμα του λαού μας!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

 

·      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγείας για όλους.

·      Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων ώστε να παρέχουν καθημερινή και ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας.

·      Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

·      Στελέχωση με σύγχρονα μηχανήματα και υλικοτεχνική υποδομή πχ μαγνητικό τομογράφο

·      Επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού μας

 

 

Στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου στις 20 Οκτωβρίου

 

Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ