4/10/22

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Σάμου: ΟΛΟΙ στην Κινητοποίηση του ΕΚΣ - Τρίτη 4 Οκτώβρη 18.30 στο Καρλόβασι

Οι τεράστιες απώλειες στους μισθούς μας, σε συνδυασμό με την εκτίναξη του κόστους ζωής, έχουν φέρει σε οριακή κατάσταση τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Πλέον, βρισκόμαστε στο όριο της επιβίωσης, καθώς το κόστος έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη ακόμα και για τα εξαιρετικά απαραίτητα αγαθά, όπως τα τρόφιμα, το ρεύμα, τα καύσιμα, αλλά και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, οι μισθοί έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις, παράλληλα με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη φορολογία και την εφαρμογή αναρίθμητων αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και ρυθμίσεων.

Τα ψίχουλα που πετάει κατά καιρούς η κυβέρνηση (vouchers π.χ. συσκευών, καυσίμων κλπ), κομπάζοντας μάλιστα γι’ αυτά, όχι απλά δεν ανακουφίζουν το λαό, αλλά αποτελούν πρόκληση και κοροϊδία, τη στιγμή που τραβάει τα πάνδεινα και ο μισθός του τελειώνει πριν ακόμα κι απ’ το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Οι πολιτικές που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, με πρώτο και βασικό μέλημα την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, χαρακτηρίζονται από μέτρα αντεργατικά – αντιλαϊκά που κάνουν τη ζωή του λαού όλο και πιο δύσκολη. Παράλληλα, δε διστάζουν, για τους ίδιους λόγους και στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ – ΕΕ να εμπλέκουν τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων κάθε πλευράς, με τελευταίο επεισόδιο τη συμμετοχή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν μπορούμε να ματώνουμε άλλο, διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε:

ü  Μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αφορολόγητο στα 12.000 με 3000 προσαύξηση για κάθε παιδί.

ü  Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό. Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές.

ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

ü  Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ü  Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

ü  Απεμπλοκή απ’ τους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 

Κανείς δε θα μας χαρίσει τα δικαιώματά μας!

Χρειάζεται αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα απ’ τα σωματεία μας!

Συνεχίζουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης, οργανώνουμε την πάλη μας, προετοιμάζουμε την Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη

  

Η Ε.Γ ΤΟΥ Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ