30/11/22

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη - Όλοι στις κινητοποιήσεις και τη στάση εργασίας 1/12 σε Σάμο και Ικαρία

  •  Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1/12  σε Σάμο και Ικαρία
  •  Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ απ’ τις 12.00 μέχρι τη λήξη ωραρίου

Η Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε Σάμο και Ικαρία, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που διαλύει ότι έχει απομείνει απ’ το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

 

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων των νησιών μας προκήρυξαν 3ωρες στάσεις εργασίας 12.00 - 15.00 και συγκεντρώσεις 12.00 στο Νοσοκομείο Σάμου και 12.30 στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ικαρίας. Η ΑΔΕΔΥ με σημερινή της ανακοίνωση, προκήρυξε, επίσης, στάση εργασίας απ’ τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

 

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Σάμου καλεί σε συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, ενώ για την Ικαρία το ΕΚΣ καλεί σε συγκέντρωσητην ίδια ώρα στην πλατεία του Ευδήλου.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 1/12. Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό των νησιών μας να συμμετέχουν, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και πλήρες δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.


Πρόκειται για νομοσχέδιο που εντάσσεται στους σχεδιασμούς της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και που, σε καμία περίπτωση, δεν έρχεται να δώσει λύσεις και να υπηρετήσει τις ανάγκες του λαού, αλλά έρχεται να εφαρμόσει απαιτήσεις που χρόνια προβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της υγείας.

 

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, τις απαρχαιωμένες υποδομές και την υποχρηματοδότηση, θα οδηγήσει τους ασθενείς κατευθείαν στις μεγάλες επιχειρήσεις της ιδιωτικής υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λαϊκή οικογένεια που σήμερα στενάζει απ’ την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς.

 

Μαζί με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς απαιτούμε:

·        Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών.

·        Χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

·        Καμία σκέψη για έναρξη επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

·        Απαιτούμε πλήρεις, σύγχρονες, αναβαθμισμένες, δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας σε όλα τα επίπεδα.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

Πρόεδρος

 

Χρήστος Πανούσος

Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλαμώντης