30/11/22

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας μέσα απ’ την τροπολογία της 24ης Νοέμβρη για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων, δείχνει την πρόθεση του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τροπολογίας που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι το εξής:

«..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις.

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ζήσει πάνω από 10 χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας ως αναπληρωτές, σε κάθε άκρη της χώρας μας, με πενιχρά μέσα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πανάκριβα ενοίκια και χαμηλούς μισθούς, βρίσκονται τώρα ξανά μπροστά στην απειλή της μη μονιμοποίησης τους. Είναι προκλητικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό, η κυβέρνηση να απειλεί μ’ αυτό τον τρόπο αυτούς που κράτησαν και κρατούν χρόνια όρθιο το δημόσιο σχολείο με θυσίες και αγώνα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Σάμου, τη Δευτέρα 28/11 στις 14.00.

 

Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

O Πρόεδρος

 

Χρήστος Πανούσος

O Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλαμώντης