8/11/22

Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών Σάμου - μέλη της ΟΓΕ: Όλες στην Απεργία 9 Νοεμβρίου 2022, στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) - ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ -                                                           ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι Σύλλογοι και ομάδες γυναικών Σάμου, μέλη της ΟΓΕ καλούν τα μέλη τους τις εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, τις νέες γυναίκες να ενώσουμε αγωνιστικά τις διεκδικήσεις μας, μαζί με τα εργατικά σωματεία, στη συγκέντρωση της απεργίας της 9ης Νοέμβρη 2022, στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 πμ.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε, οργανωμένη, διεκδικητική δράση. Πυκνώνουμε το ποτάμι της συλλογικής πάλης για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα δικαιώματα μας ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνουν με κέρδη τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους κλινικάρχες, τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας. 

Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντας τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο. 

Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας

·         Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.

·         Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών,  της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

·         Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος  και άδειας μητρότητας.

·         Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

·         Σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με ανεπτυγμένη ΠΦΥ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Όχι στο «νέο ΕΣΥ»! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων και στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα κι εξοπλισμό.

·         Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.)  με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

·         Δημόσιο πανελλαδικό φορέα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της προστασίας του παιδιού χωρίς οικογένεια, του κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού σε επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτού του φορέα θα εντάσσεται αποκλειστικά η διαδικασία υιοθεσίας-αναδοχής.

·         Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς στα γενικά και ειδικά σχολεία.

·         Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα. Αποκατάσταση όλων των ζημιών από τον σεισμό.

·         Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ναύλων.

·         Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια χωρίς στέγη.

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και  στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια, και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

·         Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

·         Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.