30/11/22

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας: Λέμε όχι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία

Με ένα νομοσχέδιο- έκτρωμα, έρχεται για άλλη μία φορά η κυβέρνηση- τέρας, να καταπατήσει ό,τι όρθιο έχει μείνει στο δικαίωμά μας στην Δημόσια Υγεία.

          Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, με δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτική κλινική και την είσοδο στο ΕΣΥ ιδιωτών ιατρών part-time απασχόλησης τρεις φορές την εβδομάδα.

          Με άλλα λόγια, είναι ένα νομοσχέδιο - πορτιέρης των δημόσιων νοσοκομείων, για πλήθος ασθενών, οδηγώντας τους στους αετονύχηδες του ιδιωτικού τομέα υγείας.

          Η Κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, δείχνει το αμείλικτο και εχθρικό πρόσωπό της προς τους πολίτες της.

          Αφού, αντί να ενισχύσει, όπως θα έπρεπε με προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία, μοιράζει, προεκλογικά μάλιστα, εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες.

          Ας αναλογιστούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό για το νοσοκομείο της Ικαρίας:

          Οι δομές της υγείας του νησιού, έχοντας φτάσει σε άθλια επίπεδα, εξαιτίας της υποστελέχωσης σε βασικές, πλέον, ειδικότητες (παθολόγος, παιδίατρος, αναισθησιολόγος, κτλ ) . Ως εκ τούτου, αναγκαζόμαστε να μετακινηθούμε προς τα μεγάλα αστικά κέντρα για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας. Τώρα, εκτός όλων των άλλων εξόδων που προκύπτουν από ένα τέτοιο ταξίδι, θα επιφορτιστούμε και με τα έξοδα των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων.

          Επιπλέον, ας μπούμε και στην λογική, εμείς οι γονείς,  του τι θα συμβεί, με τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, όπως  το Παίδων  Αγία Σοφία. Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ.

          Μετά από τόσα χρόνια λιτότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, η σκυτάλη πέρασε στην σημερινή κυβέρνηση, όπου έχει ως σημαία της την ιδιωτικοποίηση, την ακρίβεια σε καύσιμα, τρόφιμα, ενέργεια, εισιτήρια, κτλ.  με σκάνδαλα να ξεσπάνε το ένα μετά το άλλο, με εμπλοκή της χώρας μας σε έναν βρώμικο πόλεμο,

 ήρθε η ώρα να φωνάξουμε : ΦΤΑΝΕΙ!!!

          Η τσέπη μας και η πλάτη μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να στερηθούν άλλα αναγκαία από την καθημερινότητά τους.

          Βαρεθήκαμε πλέον να επιβιώνουμε. Θέλουμε να ζήσουμε.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·       Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

·       Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

·       Να στελεχωθούν, ΣΗΜΕΡΑ, όλες οι Δομές Υγείας του νησιού μας.

·       Σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα.

 

  Αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας καλούμε όλους τους γονείς των παιδιών μας για την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη να:

 

·       Συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας και τη συγκέντρωσή τους στις 12.30 στα νοσοκομείο.

 

Συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων και φορέων  στις 6 μ.μ. στην πλατεία  Ευδήλου.


Προς :

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κοιν.:

Σ.Ε.Π.Ε. - Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Μ.Μ.Ε