19/12/22

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου: Για το εορταστικό ωράριο και το Δώρο Χριστουγέννων

Συνάδελφοι, περάσαμε φέτος την πιο δύσκολη και απαιτητική χρόνια των τελευταίων ετών με ωράρια εξαντλητικά και απίστευτη πίεση στους χώρους δουλειάς για το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς έχουμε μπροστά μας τις μέρες που θα εργαστούμε με εορταστικό ωράριο. Ξεκάθαρα εορταστικό όχι όμως για τους εργαζόμενους. Πάλι θα δουλέψουμε Κυριακές που θα τις πληρωθούμε σαν καθημερινές, πάλι θα χαθούν τα ρεπό μας, πάλι θα κάνουμε απλήρωτες υπερωρίες και στο τέλος πολλοί από εμάς θα κληθούν εκβιαστικά να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων για να μη χάσουν την δουλειά τους. 

Φτάνει συνάδελφοι! Οι σκοτεινοί καιροί πρέπει να τελειώσουν, η εκμετάλλευση του δήθεν φίλου αφεντικού πρέπει να πάψει και τα δικαιώματά μας να μας δοθούν στο ακέραιο. Όχι μόνο για εμάς αλλά και για την οικογένεια μας, για τα παιδιά μας που αξίζουν να έχουν τις γιορτές το δωράκι τους, το γιορτινό τραπέζι και φυσικά τους γονείς τους δίπλα τους. 

Είναι πρόκληση επίσης από τη μεριά της κυβέρνησης την ίδια ώρα που χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους να νομιμοποιεί αυτή την αδικία, να μη στελεχώνει τα τμήματα επιθεώρησης εργασίας για να γίνονται οι έλεγχοι, να μένουμε εμείς με ψίχουλα ειδικά σε περιόδους τεράστιας ακρίβειας!

Συνάδελφοι με βοηθό το σωματείο μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Ζητάμε εδώ και τώρα:

                               

- Να δοθεί στο ακέραιο και μέχρι 21 Δεκέμβρη το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

- Να μπει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος να μην επιστρέψει τον 14ο μισθό του στον εργοδότη του.  

-Να πληρωθούν όλες οι υπερωρίες μας.                         

- Να δοθούν κανονικά τα ρεπό και οι άδειες που δικαιούμαστε.

- Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

- Αυξήσεις στους μισθούς μας

- Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

- 7ωρο-5ήμερο-35ωρο για όλους

- Να δοθεί έκτακτο επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους, για να μπορέσουν να κάνουν αξιοπρεπώς γιορτές.

- Να ληφθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας. 

Συνάδελφε μη μένεις μόνος απέναντι στην εργασιακή καταπίεση και αδικία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.
6975328979 - 6977175256

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο