16/12/22

Οικοδόμοι Καρλοβάσου για τη δίωξη στον Βάλσαμου Συρίγου

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ

 

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου εκφράζει τη στήριξη του στο συνάδελφο Βάλσαμο Συρίγο, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου στο οποίο επί χρόνια υπήρξε και πρόεδρός του.

Τον συνάδελφο η κυβέρνηση της ΝΔ, με νόμο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη τον δικάζει επειδή μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργαζόμενους υπερασπίστηκαν την λαϊκή κατοικία, Επειδή έδωσαν και δίνουν αγώνα ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μην πέσει στα αρπακτικά των τραπεζών και των διαφόρων funds.

Η κυβέρνηση ακόμη μια φορά δείχνει ποιους πραγματικά υπερασπίζεται, δηλαδή τα κέρδη των μονοπωλίων και παίρνει όλα τα μέτρα για να το πετύχει αυτό. Από τη στιγμή που βρίσκει αντίσταση και αγώνες για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά  μέτρα που παίρνει, επιστρατεύει τη βία και την καταστολή. Επιστρατεύει τα ΜΑΤ σε κινητοποιήσεις και απεργίες, τις οποίες βγάζει διαρκώς παράνομες, δικάζει την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, χτυπάει εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, αγρότες, φοιτητές… Ακολουθεί τη λογική ότι «όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος αντιστέκεται πρέπει να κάτσει ήσυχος και στη γωνία». Θέλει σιγή νεκροταφείου ώστε ανενόχλητη να συνεχίζει το έργο της εις βάρος του λαού.

Η τρομοκρατία και οι νόμοι τους, που δίνουν τα σπίτια του λαού στους τραπεζίτες και στους διάφορους Πάτσηδες, δεν μπορεί να περάσει.

 

Ο συνάδελφός Βάλσαμος Συρίγος είναι αθώος και έπραξε το αυτονόητο.

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας και τους αγώνες μας

Κανένα σπίτι στα χερια τραπεζίτη!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ