12/1/23

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: Όλοι στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές 23 και 24 Γενάρη 2023

 Όλοι στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές 

23 και 24 Γενάρη 2023


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες,

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Γιατί δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!

Οι σημερινές συνθήκες έχουν φτάσει τους οικοδόμους και όλο το λαό σε απελπιστική οικονομική και ψυχολογική κατάσταση. Τα κόμματα που εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες στηρίζουν τα κέρδη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, δεν δίνουν δεκάρα για τους ανθρώπους του μόχθου, το πως θα επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Συνάδελφοι έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε ενάντια στην ακρίβεια σε βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, ενάντια στην αναδουλειά, για ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη, ενάντια στην απειλή να μας κόψουν το ρεύμα, να μας πάρουν το σπίτι τα κοράκια των τραπεζών, να μην έχουμε υγεία και γιατρούς. Για ότι καθημερινά ζει η οικογένειά μας.

Ότι κερδίσαμε μόνο με αγώνες έγινε και έχουμε αρχίσει να μετράμε νίκες, όπως της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε πρόσφατα η ομοσπονδία μας με σημαντικές αυξήσεις στα μεροκάματα.

Είναι χρέος όλων μας να οργανωθούμε στο ταξικό μας σωματείο και να αγωνιστούμε μαζικά και συλλογικά για να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική που τα γεννά. Να παλέψουμε κάτω από τη σημαία των σύγχρονων αναγκών μας!

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ & ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ & ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

·      Έκτακτο οικοδομικό βοήθημα 1000 € σε όλους του οικοδόμους

·      Εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ. Κανένας ανασφάλιστος.

·      Διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων»

·      Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας για τη σύνταξη και αυξήσεις στις συντάξεις για να μην αναγκάζεται να δουλεύει ο συνταξιούχος

·      Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές - κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα οικοδομικά υλικά, σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια κατά 50%.

·      Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού με προσωπικό και εξοπλισμό για αποκλειστικά δημόσια, πλήρη και δωρεάν υγεία για όλους

·      Όχι σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, χαράτσια, διακοπές ρεύματος σε σπίτια οικοδόμων.

·      Μέτρα τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας για τις λαϊκές ανάγκες (σχολεία, νοσοκομεία, αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, λαϊκή στέγη κλπ) με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό.

 

Όταν εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει!

Όλοι στον αγώνα - Όλοι στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του σωματείου μας