14/1/23

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών (μέλος ΟΓΕ) και σωματεία για δρόμο Ζερβού

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου που έδωσε, στις 11 Ιανουαρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης, οι εκπρόσωποι των φορέων (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΝΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΣΑΜΟΥ) παρευρέθηκαν και έκαναν παρέμβαση προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να ανασκευαστεί ο δρόμος στην περιοχή Ζερβού.

Εν συντομία ενημέρωσαν τον κ. Περιφερειάρχη ότι στ

ις αρχές Ιουνίου 2022 οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη ο οποίος ενημέρωσε ότι θα δοθεί το ποσόν των 450 χιλ. ευρώ και ότι η προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών θα πάρει 2,5 μήνες, δηλαδή, τον Σεπτέμβρη περίπου. 

Σήμερα, Ιανουάριος του 2023, οκτώ! (8) μήνες μετά την ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη και τρία! (3), περίπου, χρόνια από την υπόσχεση του κ. Μηταράκη ότι μόλις τελειώσει το ΚΥΤ θα επισκευαστεί ο δρόμος, το μόνο που έχει γίνει είναι τα μπαλώματα, των οποίων η προσωρινότητα επιδεινώνει το πρόβλημα.

Ο κ.Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Βασιλείου ενημέρωση για το θέμα με βάση την οποίαν η Δημοπράτηση θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου 2023 και η έναρξη των εργασιών, όπως είπε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, να μην περιμένουν πριν τον Απρίλη.

Οι φορείς που μπήκαν μπροστά, οι κάτοικοι των Μυτιληνιών και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν άλλα 3 χρόνια καθυστέρησης προκειμένου να έχουν επαρκή οδική ασφάλεια αυτοί και οι μαθητές.

13/01/2023