25/1/23

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού: Να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "ΣΑΜΟΣ"

 


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΣΑΜΟΣ»

 

Απλήρωτοι για μήνες είναι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΣΑΜΟΣ» στο Βαθύ. Η εταιρεία «Χ. ΤΖΑΝΗΣ και ΣΙΑ ΙΚΕ» χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα 3 μηνών, επιδόματα αδείας, δώρο χριστουγέννων κλπ ενώ τελειώνει και ο Ιανουάριος.

 Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση για τους συναδέλφους, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται εκεί για δεκαετίες, από την προηγούμενη διεύθυνση του ξενοδοχείου, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι κοροϊδία διαρκώς να τους λένε ότι θα πληρωθούν και να μη γίνεται.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι χύνουν τον ιδρώτα τους και κοπιάζουν, κυβέρνηση και εργοδοσία καυχιούνται για το θαύμα στον τουρισμό και την «ανάπτυξη» με τα δισεκατομμύρια τζίρου και τα εκατομμύρια τουριστών. Κέρδη που «χτίζονται» επειδή οι μεγαλοξενοδόχοι εκμεταλλεύονται τους νόμους που όλα αυτά τα χρόνια απλόχερα τους δίνουν όλες οι κυβερνήσεις με τεράστιες επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, με μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς που φθείρει την υγεία των περισσοτέρων και πολλές φορές οδηγεί σε ατυχήματα (πολλές οι καταγγελίες το καλοκαίρι που μας πέρασε).

Οι εργαζόμενοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με χαμηλούς μισθούς ή ακόμη και απλήρωτοι όπως στην συγκεκριμένη επιχείρηση και με τα πάντα γύρω μας να «τραβάνε την ανηφόρα» της ακρίβειας (ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, επιτόκια δανείων κλπ).

Το σωματείο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία έχει κάνει έλεγχο και καλούν την εργοδοσία άμεσα να καταβάλει όλες τις οφειλές, καθώς και να παραβρεθεί σε τριμερή συνάντηση.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους του ξενοδοχείου άμεσα να προχωρήσουν μαζί με το σωματείο σε συνέλευση, ενωμένοι σαν μια γροθιά να γραφτούν στο σωματείου και να οργανώσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα ώστε να πληρωθούν άμεσα, κανένας να μη χάσει τη δουλειά του και να πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά.

Δεν φταίει η «κακιά η μοίρα». Η πείρα που έρχεται απ’ όλη τη χώρα δείχνει ότι όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται, συζητάνε, κάνουν αγώνες μέσα από συλλογικές αποφάσεις τότε είναι δυνατοί και νικάνε. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και μαζί με αυτό και τις απαιτήσεις μας. Εμείς δουλεύουμε παράγοντας τεράστια κέρδη για να τα απολαμβάνουν οι λίγοι που τα γλεντούν, αδιαφορώντας για τη ζωή μας.

Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας να καταβληθούν ΤΩΡΑ! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλέβει τον ιδρώτα μας και το ψωμί από το τραπέζι των παιδιών μας! Εμείς έχουμε την πραγματική δύναμη: είμαστε οι πολλοί. Μπορούμε να κερδίσουμε. Κανένας μόνος του! Τώρα σε άμεση επαφή με το σωματείο και με το Εργατικό Κέντρο.


Η Διοίκηση