28/1/23

Για την άθλια κατάσταση στα σχολεία του Αγ.Κηρύκου

 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

    Πραγματοποιήθηκε στις 25/1/23 έκτακτη γενική συνέλευση έπειτα από κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Αγ.Κηρύκου, στο χώρο του σχολείου. Συμμετείχαν δεκάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων, μέλη της Ένωσης Γονέων Σχολείων Ικαρίας, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Ικαρίας.

    Συζητήθηκε η τραγική κατάσταση στις κτηριακές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & Λυκείου Αγ.Κηρύκου, όπου αυτή τη στιγμή στεγάζει 162 μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς-λοιπό προσωπικό.

    Επικυρώθηκε το εξής ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, αλλά και στον εισαγγελέα, απαιτώντας να δοθεί εδώ και τώρα λύση, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος για τις ζωές παιδιών και εκπαιδευτικών:


  « Από το 2000 έως σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων ανησυχούν για την κάκιστη κατάσταση του κτηρίου  που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγ.Κηρύκου. Παρά τις έγγραφες ανησυχίες μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η κατάσταση δεν αλλάζει αντιθέτως επιδεινώνεται αισθητά χρόνο με τον χρόνο.

    Νιώθουμε ότι τίθενται σοβαρά θέματα για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους με την προσέλευση και παραμονή τους στο χώρο του σχολείου, καταπατώνται θεμελιώδη ατομικά τους δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα μαθησιακά που οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει ισότιμα για όλους τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

    


Αξιώνουμε λοιπόν να γίνουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή δικαιολογία, όλες οι απαραίτητες ενέργειες  και με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , ώστε:

·        Να γίνει στο κτήριο μελέτη στατικής επάρκειας, δεδομένης της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα μας

·        Να γίνουν επισκευές τέτοιες ώστε σε κανένα χώρο του σχολείου να μην υπάρχει υγρασία και θέμα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.

·        Να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγιεινής και ιδιωτικότητας.

·        Λήψη μέριμνας για την επαναλειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

·        Να τοποθετηθεί και 2η σχολική καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, λόγω της μεγάλης έκτασης του συγκροτήματος.

    Επίσης για την ασφάλεια των παιδιών ζητάμε: τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου στη δημοτική οδό πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ.Κηρύκου καθώς και τροποποίηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων και μέσων ώστε η προσέγγισή τους να γίνεται από την δυτική πλευρά (κύρια είσοδο) του σχολείου. »

Ικαρία, 25-1-2023