14/1/23

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος : Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Συλλόγου στη σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα

 


Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου
 στη Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα στις 08/01

Τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Γιώργος Λάφης στη Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 08/01 ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να γίνει συντονισμός των δεκάδων αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα για το κύριο και βασικό αίτημα που δεν είναι άλλο από το πώς οι αγρότες θα παραμείνουν στα χωράφια τους και οι κτηνοτρόφοι θα κρατήσουν τα κοπάδια τους. Αιτήματα που και ο Σύλλογός μας έχει θέσει πολλές φορές στις διάφορες συσκέψεις και συναντήσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα με το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Βουλευτή της Σάμου.

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο νησί μας προκειμένου να μεταφερθεί η εμπειρία της συμμετοχής μας στη Σύσκεψη της Λάρισας, να οργανωθούν συσκέψεις και συναντήσεις με τα μέλη μας στα χωριά και να οριστεί μέρα δράσης για να διεκδικήσουμε τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, την αναπλήρωση του εισοδήματός μας, να παίρνουμε αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουμε, τη μη περικοπή των επιδοτήσεών μας. Ήδη η απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης κάνει λόγο για πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις 22 Γενάρη και μετά.


Εμείς λέμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά με όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα και είναι πολύτιμη εμπειρία να συντονίζουμε τη δράση μας και να βγάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας ειδικά τώρα που από 1η Γενάρη του 2023 η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) κινείται σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση με περικοπή των βασικών ενισχύσεων, την κατάργηση του πρασινίσματος, την περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε προϊόντα, τη γενικότερη μη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

Για μας έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις όπου σταθούμε και βρεθούμε για την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας.  

Σημείωση: Οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 698785131669799128196972070439 - 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου agrosylsamou@gmail.com.                                                                                                                                                      

             Σάμος, 10-01-2023

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

                                Γιώργος Λάφης                                       Άλκης Πόθος