7/2/23

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος ΟΓΕ) έκοψε την πίτα της

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρωτοχρονιάτική της πίτα έκοψε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος ΟΓΕ). Η εκδήλωση αυτή αγκαλιάστηκε θερμά από τα μέλη και τις φίλες της Ομάδας,  με μεγάλη συμμετοχή, γεμίζοντας την καφετέρια Αρμονία στον Μαραθόκαμπο.

Την συζήτηση άνοιξε η πρόεδρος της Ομάδας, η κ. Φιλιώ Μακρή, όπου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, όπως η υποστέλεχωση του Περιφερειακού Ιατρείου, η έλλειψη παιδικών χαρών, η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους όπως π.χ. η απουσία Ληξιαρχείου και πολλά άλλα.Επεσήμανε επίσης πως σε όλες αυτές τις διεκδικήσεις, η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου πρωτοστατεί,  ενημερώνει όλες τις γυναίκες και μάχεται μαζί με άλλους φορείς του χωριού όπως η Λαϊκή Επιτροπή, η Λαϊκή Συσπείρωση, Σύλλογοι γονέων κ.λ.π.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος της Ομάδας κ. Πόθα Ελισάβετ όπου ανάμεσα σε άλλα έκανε λόγο για την ακρίβεια που βιώνουν όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και οι γυναίκες φυσικά που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που διαλέγουν τι θα αφήσουν από τα ράφια των σουπερ μάρκετ, που τρέμουν να ανοίξουν τους λογαριαμούς της ΔΕΗ. Κάλεσε λοιπόν όλες τις γυναίκες να δυναμώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι σε όσα μας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να δυναμώσουν τις εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Την πίτα έκοψε η κ.Ρένα Κάρλα μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας. Η τυχερή φίλη που κέρδισε το φλουρί, θα απολαύσει ένα μπουκάλι γλυκό κρασί. Οι γυναίκες απόλαυσαν τα κεράσματα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι και που πρόσφεραν ανιδιοτελώς σε αυτή την εκδήλωση.Νωρίτερα είχε μοιραστεί σε όλες  ανακοίνωση της Ομάδας για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του επόμενου διαστήματος.

 Η βραδιά έκλεισε με ευχές για τη νέα χρονιά, με την προτροπή όλες οι γυναίκες να παραμείνουν γερές και δυνατές για να αντιπαλέψουν όσα έρχονται, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να διεκδικήσουν όσα εξασφαλίζουν την ισοτιμία μας. Τέλος, τονίστηκε πως καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πως η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου στέκεται δίπλα τους.


                    Ακόμα πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία!                                                                                        

Μαραθόκαμπος, 29-1-2023