11/2/23

Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου: Για τη συνάντηση με την υφυπουργό υγείας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 9 Φεβρουαρίου 2023 η Λαϊκή επιτροπή Μαραθοκάμπου, συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα, τον Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε. κ. Ροϊλό και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, κ. Σπυρίδωνος και Κα Δήμου. Στην συνάντηση τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μαζί με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα ο λαός του νησιού μας. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις Δομές Υγείας, Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν ελλείψεις στη στελέχωση ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτικό και προσωπικό καθαριότητας και η ανάγκη σωστής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου, και των Αγροτικών Ιατρείων Δυτικής Σάμου με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού, αλλά ήταν στη λογική ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό (έχεις λεφτά γίνεσαι καλά, εάν δεν έχεις πεθαίνεις).

Η δικιά μας λογική είναι ότι μόνο με την διεκδίκηση και τον αγώνα θα έχουμε αποτελέσματα  όπως έχει δείξει η εμπειρία τόσων χρόνων. Στην συνάντηση καταθέσαμε γραπτώς τα αιτήματα μας και αναμένοντας την επίλυσή τους οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΙΝΗΤΟΠΙΟΙΣΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-  Πλήρης στελέχωση του Π.Ι. Μαραθοκάμπου με δεύτερο γιατρό γενικής ιατρικής, μαία και νοσηλεύτρια

-  Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας-καθημερινή καθαριότητα στο Ιατρείο

-  Να γίνει το Π.Ι. Μαραθοκάμπου κέντρο εφημεριών. 24ωρης λειτουργίας.

- Να μεταστεγαστεί το Π.Ι. σε μεγαλύτερο κτίριο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και να είναι προσβάσιμο από το ασθενοφόρο

- Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με όλες τις ειδικότητες και επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τα Αγροτικά, Περιφερειακά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο

- Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ

- Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους-κατάργηση κάθε εμπορευματικής δράσης

- Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Τηλ. Επικοινωνίας  6938 820436 ΦΙΛΙΩ ΜΑΚΡΗ