11/2/23

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: Υποκριτική η στάση Κυβέρνησης και Υπ.Υγείας, που επισκέφτηκε το νησί μας η κ. Γκάγκα, ενώ 2 μήνες πριν έφερε και ψήφισε στην Βουλή νόμο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ

 

Δελτίο Τύπου


Την Πέμπτη 9-2-2023  ήρθε στο νησί μας η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κυρία Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή του νομού και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Επισκέφτηκε τα κέντρα υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και το Νοσοκομείο του νησιού.  Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκείται στον τομέα της δημόσιας υγείας, πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το ΔΣ του συλλόγου συναντήθηκε με το κυβερνητικό κλιμάκιο που επικεφαλής ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Υπουργός Υγείας και έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία γενικότερα και ειδικά το Νοσοκομείο, αλλά και όλες τις υπόλοιπες δομές.

 

Η κυρία Γκάγκα απάντησε στα ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ότι έχει σχέση με την στελέχωση, η οποία απάντησε λέγοντας ότι πρέπει να φτιαχτούν νέοι χάρτες υγείας και ανάλογα τον πληθυσμό ανά περιοχή θα μελετάτε πόσους γιατρούς και προσωπικό χρειαζόμαστε και τι ιατρικές ειδικότητες και εδώ μπαίνει το ζήτημα ΄΄τι συμφέρει, πόσο κοστίζει και τι όφελος θα υπάρχει ΄΄ δηλαδή θα συνεχίσουν να μπαίνουν στη ζυγαριά το κόστος και το όφελος της υγείας και της ανθρώπινης ζωής και όχι οι ανάγκες του λαού.

 

Σε ερώτηση εάν σκοπεύει η Κυβέρνηση να καλύψει τις κενές ιατρικές θέσεις που υπάρχουν και να θα ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες ιατρικές ειδικότητες , η απάντηση ήταν αρνητική και ότι υπάρχουν και οι ιδιώτες!!! Ενώ ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ μας ανέφερε ότι υπάρχει και η τηλεϊατρική. Σε ότι έχει σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό καμία σαφή απάντηση δεν πήραμε, άλλωστε αυτό φάνηκε και από την απαξίωση που έδειξε το κυβερνητικό κλιμάκιο προς τις διευθύνσεις των υπηρεσιών, που δεν τους συνάντησε ποτέ.

 

Υποκριτική η στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας που επισκέφτηκε το νησί μας η κ. Γκάγκα, ενώ 2 μήνες πριν έφερε και ψήφισε στην Βουλή νόμο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ,  δίνοντας την χαριστική βολή σε ότι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

 

Το ΔΣ