5/3/23

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ: Κάλεσμα στη Συγκέντρωση για το Έγκλημα στα Τέμπη

 


ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ,

ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!

Όλοι στη Συγκέντρωση, Δευτέρα 6 Μάρτη, πλατεία Ευδήλου 7 μ.μ.

 

    Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουμε την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και τον πόνο των γονιών. Είναι όμως γεμάτα οργή και θυμό γιατί γνωρίζουμε ότι δεν ήταν κάτι που «έτυχε».

    Τη στιγμή που διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των εργαζομένων που προειδοποιούσαν γι’ αυτό που έρχεται, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κρύψετε τις ευθύνες πίσω από την «ατομική ευθύνη» του ανθρώπινου λάθους. Δεν ήταν ένα «ατύχημα» . Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

 

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Να γίνει πλήρης διερεύνηση και να βγουν στο φως όλες εκείνες οι ευθύνες και οι αιτίες που έχουν να κάνουν με τη διαρκή απαξίωση της ανάγκης μας για ασφαλείς μεταφορές.

    Σε αυτό το τρένο, θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας, τα παιδιά μας.

     Οφείλουμε για όλα τα «πάρε με όταν φτάσεις» , για όλους τους γονείς που καλούσαν και περίμεναν μια απάντηση «έφτασα είμαι καλά»…

 

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ !

    Δεν ανεχόμαστε άλλο να αντιμετωπίζετε τη μόρφωση, τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας ως κόστος, που δε χωράει στο κυνήγι του κέρδους σας!

   Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις όλου του λαού. Είναι δικαίωμα μας αδιαπραγμάτευτο και θα το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας, γιατί πλέον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!

 

    Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, το σύνολο των Γονέων του νησιού, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων , όλα  τα παιδιά και όλους τους μαθητές  και γενικά όλη την ικαριακή κοινωνία  να μην κάτσουν ήσυχα!

 

·       Να στείλουν μηνύματα με όλες τις μορφές, σχηματίζοντας  π.χ συνθήματα με τις τσάντες μαθητών στα προαύλια.

 

·       Να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά, να ακουστεί η φωνή και η οργή τους, στο συλλαλητήριο που καλούν  το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς του νησιού, την Δευτέρα 6 Μάρτη, ώρα 7 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.  Να μη λείψει κανείς!

 

Οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών που δολοφονήθηκαν, οι ζωές και των δικών μας παιδιών ΑΞΙΖΟΥΝ!

Δεν θα επιτρέψουμε πια σε κανέναν να παίζει μαζί τους!

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε

για σένανε μικρέ»

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΕΜΠΗ