14/3/23

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: οι ζωές μας δεν είναι κόστος-οι ζωές μας έχουν αξία! Όλοι στην Απεργία

 


ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιιδωτικών Υπαλλήλων Ν.Σάμου, καλεί όλους του συναδέλφους στην Πανελλαδική Πανεργατική  Απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις στη Σάμο, στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ στις 10:00 π.μ.  και στην Ικαρία, στην Πλατεία Ευδήλου στις 11:00 π.μ.

 

Ύστερα από μια εβδομάδα λαϊκού αναβρασμού και αγώνων στα νησιά, την ύπαιθρο και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με χιλιάδες λαού να διαδηλώνουν καλούμε τους συναδέλφους για ακόμη μια φορά να μην εφησυχάζουν. Το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα στα Τέμπτη να μην ξεχαστεί, όλων των Νεκρών να γίνουμε Φωνή.

 

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι αδιαμφισβήτητες. Ακολουθούν πιστά την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής κόστους – οφέλους που ακολουθείται χρόνια τώρα, αφού ότι αποτελεί κόστος για την προστασία του εργαζόμενου λαού απλά δεν γίνετε.

 

Είναι οι κυβερνήσεις των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών,  των πυρκαγιών στο Μάτι και του ΣΑΜΙΝΑ αφού ακόμη και πρόσφατα το καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο του νησιού μας λειτουργούσε με μία μηχανή λιγότερη. Χώρια δε, τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και των ασθενειών σε χώρους δουλειάς, εξαιτίας των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της εντατικοποίησης της δουλειάς, που ακόμα και εκεί θυσιάζονται συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα στον βωμό του κέρδους. Τόσο αξίζει λοιπόν για αυτούς η ΖΩΗ μας.

 

Μέχρι σήμερα, έχουμε μείνει να «γλύφουμε» τις πληγές του φονικού σεισμού πριν από 3 χρόνια περίπου. Ενός σεισμού που άφησε πίσω κτίρια ακατάλληλα δημόσια και μη, άλλοι ξεσπιτώθηκαν, κοντέινερ για σχολεία, δρόμους και δημόσιες υποδομές κατεστραμμένους.

 

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και την ασφάλεια του Λαού. Τέλος τα κροκοδείλια δάκρυα, οι επικοινωνιακές συγγνώμες και οι εικονικές παραιτήσεις.

 

Το ξέσπασμα της οργής του λαού και της νεολαίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αίτια και κοινός παρονομαστής είναι το κέρδος που θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού.

 

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο και ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές στη στεριά, τον αέρα και τη θάλασσα, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των  επιχειρηματικών ομίλων.

Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο