28/4/23

Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σάμου : Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη

 


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη, στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά.

Πιάνουμε το νήμα των σπουδαίων αγώνων του λαού μας και επάξια το φέρνουμε στο σήμερα, απαιτώντας ασφαλή κτήρια, σύγχρονες υποδομές, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης.

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έδωσε με ψηλά το κεφάλι σπουδαίες μάχες για τα εργασιακά του δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Είναι η ώρα μαζί με τους μαθητές μας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να πούμε «ΟΧΙ» σε μια ζωή με τα ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.

Καλούμε τους συναδέλφους τη Δευτέρα 1η Μάη, στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και μαζί με τη νεολαία κι όλο το λαό, να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!