29/4/23

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Πρωτομαγιά 2023-Τα κέρδη τους οι ζωές μας

 


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΑΜΟΣ: 10 πμ ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: προσυγκέντρωση  10.30 μνημείο Εκτελεσθέντων Καισαριανής στον Εύδηλο,  Απεργιακή Συγκέντρωση 12.00 στην πλατεία Αγίου Κηρύκου


Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, σύμβολο για την Εργατική Τάξη και τους αγώνες της. Ημέρα μνήμης για το εργατικό – λαϊκό  αίμα που χύθηκε και που συνεχίζει να χύνετε σήμερα στη μηχανή των εκμεταλλευτών για τα κέρδη του κεφαλαίου.

 

Σήμερα που ο λαός και οι εργαζόμενοι του έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το αληθινό πρόσωπο αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, καλούμε τους συναδέλφους να επαναλάβουν τον μαζικό αγώνα της 8ης και 16ης Μαρτίου όπου τότε με μια φωνή καταδικάσαμε το έγκλημα των Τεμπών και τη δολοφονία 57 συνανθρώπων μας. Από το έγκλημα στα Τέμπη, τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, την ακρίβεια που εξανεμίζει το μισθό μας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς μέχρι και την κρατική καταστολή, κοινός παρονομαστής είναι η προστασία και η διεύρυνση των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της ζωής και των αναγκών μας.

 

Βγάζουμε τις ανάγκες μας μπροστά για να μην χυθεί άλλο αίμα στον βωμό των εκμεταλλευτών μας, αυτών που καπηλεύονται τον πλούτο όπου εμείς παράγουμε.

Τα κέρδη τους, οι Ζωές μας!

 

Πληρώνουμε καθημερινά την κερδοφορία τους είτε με φορολογία στα είδη πρώτης ανάγκης είτε κυριολεκτικά με το αίμα εργαζομένων. Τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, οι ασθένειες από την εξάντληση που προκαλεί η πίεση στη δουλειά έρχονται να συμπληρώσουν τη φριχτή εικόνα των Τεμπών.

 

Νόμος είναι το Δίκιο του εργάτη

 

Οι εργατικοί αγώνες είναι οδηγός και ελπίδα. Καμία κυβέρνηση, κανένας «σωτήρας» δε θα δώσει λύση στα οξυμένα μας προβλήματα! Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του, για:

·  Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

·  Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

·  Έλεγχος και μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας

·  Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και πολιτικής προστασίας.

·  Συλλογικές Συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

·  Προστασία της πρώτης κατοικίας, όχι σε πλειστηριασμούς, εξώσεις, διακοπές ρεύματος και νερού

Το Διοικητικό Συμβούλιο