23/4/23

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλληλων - Επισιτισμού - Τουρισμού: όλοι στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 27/4 και στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

 

ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση

Δευτέρα 1η Μάη, στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Όλοι στον αγώνα για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής ΣΣΕ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η τουριστική σεζόν που άμεσα ξεκινάει προμηνύει αυξημένη τουριστική κίνηση τόσο για το νησί μας όσο και συνολικά, με νέα ρεκόρ αφίξεων και κερδών στον κλάδο του τουρισμού.

Όμως εμάς τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τον επιστισμό μας περιμένουν χαμηλές αμοιβές, 7 μέρες εργασία την εβδομάδα χωρίς ρεπό, 10ωρα και 12ωρα, κακοπληρωμένες ή απλήρωτες υπερωρίες, πολλές φορές ανασφάλιστη εργασία ή ασφαλισμένες λιγότερες ώρες από τις κανονικές, εναντικοποίηση της δουλειάς, ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και φυσικά μη εφαρμογή ούτε καν της υπάρχουσας κλαδικής ΣΣΕ.

 

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή από κανέναν μας. Μας αξίζει ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Και αυτά μπορούμε να τα έχουμε με τον οργανωμένο, μαζικό και επίμονο αγώνα μας.

 

Το Σωματείο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο την προηγούμενη εβδομάδα έκανε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου αναδεικνύοντας τη βαρβαρότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς του τουρισμού στο νησί μας και κατάθεση υπόμνημα ζητώντας την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στην ακρίβεια, αφού ακόμη και οι μικροί μισθοί της κλαδικής ΣΣΕ καταστρατηγούνται, πληρωμή υπερωριών, σταμάτημα της απαράδεκτης εντατικοποίησης που εξαντλεί όλους και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς στα ξενοδοχεία,.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν μαζικά στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουμε και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας εν όψη του ανοίγματος της σεζόν με αιχμή την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ.

 

Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του! Το σωματείο είναι η δύναμη και το αποκούμπι μας.

 

Όλοι στους αγώνες, όλοι στη Γενική Συνέλευση και την

Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

 

Η Διοίκηση