3/4/23

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση για την υγεία Πέμπτη 6 Απρίλη

 

Αγώνας για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία,

με μαζικές προσλήψεις και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση

Πέμπτη 6 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

 

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας για την υγεία, είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή. Είναι δικός μας αγώνας και αφορά όλο το λαό. Δεν μπορεί η υγεία και η ζωή μας να είναι εμπόρευμα. Διεκδικούμε τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα αγροτικά ιατρεία που δικαιούμαστε.

Δεν είναι αντικειμενικό το 2023 με τόσο μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να μην έχουμε γιατρούς και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή στις δημόσιες δομές υγείας, στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, πολλές ειδικότητες να μην υπάρχουν καν, άλλες να είναι μονήρης, η παιδιατρική άρα και η μαιευτική, να κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν νοείται άνθρωποι να έχουν χαθεί ή να μην μπορούν να γιατρευτούν λόγω υποστελέχωσης. Δεν είναι λύση τα μπαλώματα με τις μετακινήσεις γιατρών. Να μην έχουμε γιατρούς εργασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, να μην υπάρχει επιθεώρηση εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια στο νομό μας, γιατί η πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν θεωρούν την υγεία και την ασφάλεια του λαού μας κόστος.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας στην εξίσωση του κόστους-οφέλους και του κέρδους. Το 2023 το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή θα έπρεπε να είναι δεδομένο. Σήμερα που η ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας μπορεί να προσφέρει ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας απαιτούμε τη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μας αξίζει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγεία του νησιού μας μέσα από μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις ανάγκες του λαού μας. Ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, με αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους στην υγεία.

Καταδικάζουμε την  πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου. Είναι πρόκληση και ύβρης υπουργοί, υφυπουργοί και υπεύθυνους κομμάτων να μας λένε κατά καιρούς «αν δεν μας καλύπτει ο δημόσιος τομέας να απευθυνθούμε στον ιδιωτικό», «δεν μπορώ να γεννήσω γιατρούς», «να μετακινηθούν γιατροί από τα μεγάλα και όχι από τα μικρά νοσοκομεία», να ψηφίζουν πριν μερικούς μήνες το νόμο για το «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων, των ΣΔΙΤ, των αυξημένων πληρωμών, της παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου, την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία, το λαό του νησιού μας με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ