4/4/23

Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σάμου-Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της Wolt

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ WOLT

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του αγώνα των διανομέων της WOLT όπου συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο, από νύχτα σε νύχτα, οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους, επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, η δουλειά με το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη ζωή των διανομέων, έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την ταφόπλακα να μπαίνει από το Νόμο Χατζηδάκη.

Οι διανομείς ξέρουν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα είναι εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είναι συνεργάτες, με κανένα επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουν 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί» της οικογένειας. Πολλοί απ’ αυτούς είναι μετανάστες που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία το ρατσισμό των αφεντικών.

Έχουν όμως αποδείξει ότι με τον οργανωμένο, μαζικό, ενωτικό τους αγώνα, με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ως όπλο τους, μπορούν να κερδίσουν και να κατοχυρώσουν τα δίκαια αιτήματα τους, όπως έγινε και με το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood.

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Έλληνες και μετανάστες διανομείς, ενωμένοι και οργανωμένοι θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς σε οργάνωση και συντονισμό με το Συνδικάτο τους, να δυναμώσει η προσπάθεια για την επιτυχία της πολυήμερης απεργίας, για να φτάσει παντού το μήνυμα ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλων των κλάδων να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αγώνα με όσα μέσα διαθέτουν.

Στηρίζουμε τις καθορισμένες κινητοποιήσεις που θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή στις 16:00μμ, με συγκεντρώσεις στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας στην Αθήνα, καθώς και τη Δευτέρα στις 14:00μμ στα γραφεία της WOLT, στη Μιχαλακοπούλου 80.