11/4/23

Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας: Συγκέντρωση για την υγεία στην Ικαρία

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 8:30μ.μ. Πλατεία Χριστού Ραχών


Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας, αλλά και την θέληση μας για ανυποχώρητο αγώνα, σχετικά με τις ελλείψεις ιατρών στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας.

Δεν δεχόμαστε το ύψιστο αγαθό της υγείας, να θεωρείται από την Κυβέρνησης κόστος τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει καθημερινά χαράτσια και ασφαλιστικές εισφορές, που υπερβαίνουν τα όρια των αντοχών μας.

Δεν δεχόμαστε οι γιατροί, να μεταφέρονται από το ένα νησί στο άλλο ή από το ένα ιατρείο στο άλλο για να καλύψουν τις ανάγκες μας, τη στιγμή που σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας υπάρχει άμεση ανάγκη για στελέχωση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και καλούμε τις γυναίκες του νησιού μας στη συγκέντρωση που θα γίνει την Μ. Τρίτη στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία του Χριστού Ραχών.

Διεκδικούμε την κάλυψη ΌΛΩΝ των αναγκών σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας των νησιών μας.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας για το λόγο αυτό παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

 

Τα ΔΣ

10/04/23