26/4/23

Οικοδόμοι Καρολοβάσου: Κόκκινη Πρωτομαγιά-Πρωτοπόρα Εργατιά


 Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Δευτέρα 1η Μάη, 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες,

Το Σωματείο μας χαιρετίζει την 1η Μάη. Την εξέγερση των εργατών και των συνδικάτων τους το 1886 στο Σικάγο, τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τον Μάη του 1944 στην Καισαριανή εκεί που τα ναζιστικά μορφώματα έστησαν στον τοίχο 200 παλικάρια, αναμεσά τους και από την Σάμο και την Ικαρία. Η Πρωτομαγιά για εμάς είναι μέρα σταθμός. EINAI AΠEPΓIA!

Έτσι και εμείς παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, σε όλους αυτούς που λογαριάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να είναι δυνατό.

Να μην επιτρέψουμε σε καμία τράπεζα, σε καμία κυβέρνηση να πετάει ανθρώπους στον δρόμο ότι ώρα τους καπνίσει. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους να φωνάζουμε «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Να μην επιτρέψουμε να κόβουν ρεύματα και νερά.

Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις οικοδομές, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να υπάρχει τμήμα επιθεώρησης εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια στο νησί πλήρως στελεχωμένο, να κάνει συχνούς ελέγχους ώστε να μην έχουμε ατυχήματα στο βωμό του κέρδους, με τις οικοδομές να έχουν καταντήσει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών.

Να γίνει κατανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων στους συναδέλφους που για λίγο δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη.

Αύξηση των συντάξεων και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, για να μη βγαίνει ο συνάδελφος στη σκαλωσιά στα 70.

Να εφαρμόζεται η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που η Ομοσπονδία μας κατάφερε μετά από πολλές μάχες με τους εργοδότες να υπογράψει, με υψηλές αυξήσεις στα μεροκάματα και αναγνώριση των τριετιών.

Να αποζημιωθούν στο 100 % οι πληγέντες από το σεισμό που έγινε πριν 2 ½ χρόνια και ακόμη ένας κόσμος είναι στον αέρα. Αυτά που κάποιοι λίγοι έχουν πάρει είναι ψίχουλα δίπλα στην ακρίβεια που έχουν πάει τσιμέντο, σίδερο και όλα τα αδρανή υλικά. Να κατασκευαστούν καινούργια σχολεία με αντισεισμική θωράκιση και σύστημα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας ώστε να μην είναι τόσο καιρό τα παιδιά στις λαμαρίνες και στα κοντέινερ.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού μας και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Γι’ αυτό σήμερα χαιρετάμε τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για το 8ωρο,

που βασανίστηκαν σε φυλακές και ξερονήσια

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της τάξης μας! Ζήτω η Εργατική Τάξη - Ζήτω η 1η Μάη

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ