15/6/23

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο - Πέμπτη 15 Ιούνη

 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ !

Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,

 Πέμπτη 15 Ιούνη,

στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα στις 19:30

και στην Ικαρία, στον Εύδηλο στις 20:00

 Ακόμη ένα πολύνεκρο ναυάγιο  με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, ήρθε να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα ναυάγια που εδώ και χρόνια γίνονται στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

 Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα, μία ανείπωτη τραγωδία που δεν έχει τελειωμό. Αυτές τις μέρες συζητιέται και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αλλαγή του συμφώνου της ΕΕ για τους πρόσφυγες και το άσυλο, που θα σημάνει και τον οριστικό ενταφιασμό της συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, με ανείπωτες συνέπειες και ανοίγοντας βέβαια παραπέρα την όρεξη των εγκληματικών κυκλωμάτων διακινητών που στέλνουν τους ξεριζωμένους ανθρώπους σε υγρούς τάφους.

 

Ο ελληνικός λαός έχει και η νεολαία έχουν ευαισθησίες και το έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και δεν πρέπει να θεωρεί “κανονικότητα” αυτό το συνεχιζόμενο  έγκλημα στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου.

 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη όλων μας για να σταματήσουν οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, να σταματήσουν οι εισβολές και οι κατοχές κρατών, να σταματήσει όλο αυτό το  όργιο των πολιτικών διώξεων, της φτώχειας, της πείνας, όλα αυτά που οδηγούν τους ανθρώπους να ξενιτεύονται για να βρουν καλύτερη μοίρα.  Επίσης είναι αναγκαίο να σταματήσουν τα ταξίδια τρόμου που διαρκούν ημέρες, η καταστολή, η τρομοκρατία και ο εγκλωβισμός στα ΚΥΤ.

 

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλο το Σαμιακό και Ικαριώτικο λαό να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 15/6/2023 σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, για τη Σάμο στη πλατεία Πυθαγόρα στις 19:30 και για Ικαρία, στον Εύδηλο στις 20:00.

 

 

Απαιτούμε, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις στους πολέμους, διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων στο άσυλο, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι καταστολής και του εγκλωβισμού, να δοθεί η δυνατότητα να πάνε οι μετανάστες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

 

 

14/6/2023