12/6/23

ΝΤ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στις Ράχες Ικαρίας για τα ζητήματα της υγείας

 


Συγκέντρωση στις Ράχες Ικαρίας για τα ζητήματα της υγείας

Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει και καλεί στη συγκέντρωση των σωματείων και του λαού της Ικαρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που έχει υποβαθμίσει σε τεράστιο και επικίνδυνο βαθμό τις δομές υγείας όχι μόνο της Ικαρίας αλλά και γενικότερα.

Το κάλεσμα είναι για τη Δευτέρα 12/6 στις 13.00 στο Ιατρείο των Ραχών, με αφορμή τη μετακίνηση για εφημερίες στον Εύδηλο της μοναδικής γιατρού της περιοχής, κάτι το οποίο αφήνει ένα μέρος 2500 κατοίκων χωρίς γιατρών για τις μέρες που καλείται να εφημερεύει εκεί.

Η πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” έχει οδηγήσει σε απόγνωση το λαό και ειδικά τους κατοίκους των νησιών, που βλέπουν όχι μόνο τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν και στον τομέα της υγείας να μη λύνονται, αλλά χρονιά με τη χρονιά, κυβέρνηση με την κυβέρνηση, αυτά να πολλαπλασιάζονται. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού οδήγησαν και πού οδηγούν οι πολιτικές αυτές. Γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά και ποιοι έχουν τις ευθύνες. Είναι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν έως τώρα και στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε διστάζουν να παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές μας.

Απαιτούμε:

è Καμία μετακίνηση της αγροτικής γιατρού των Ραχών, που οδηγεί στην εργασιακή της εξόντωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

è Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων, των Κ.Υ., των ιατρείων με εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

è Στελέχωση του ΕΚΑΒ με οχήματα και προσωπικό που να καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Για την κάλυψη των εργαζομένων δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, έχει ζητήσει από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ  να προκηρύξει στάση εργασίας για τη Δευτέρα 12/6 απ’ τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου. Για την εξέλιξη του αιτήματος, θα σταλεί νέο ενημερωτικό.

Κανονικά ισχύουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία που εξέδωσαν ανακοινώσεις συμμετοχής.

Καμιά αναμονή για σωτήρες, όλοι στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Πανούσος

Ο Γραμματέας

Απόστολος Βαλαμώντης