30/8/23

Για το πολύνεκρο ναυάγιο σε Σάμο και Λέσβο

 

Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Ακόμη μια φορά το Αιγαίο έγινε θάλασσα νεκρών

 Τα δύο πολύνεκρα ναυάγια με 4 μικρά παιδιά και μία γυναίκα σε Σάμο και Λέσβο έρχεται να προστεθεί στον τεράστιο αιματηρό κατάλογο πνιγμένων στο Αιγαίο. Δεν ανεχόμαστε άλλο την κανονικότητα που μας προβάλουν: νεκρά παιδιά, γυναίκες και άντρες που έφυγαν από τις πατρίδες τους για να σωθούν από το θάνατο, από τη φτώχεια και τον πόλεμο να πνίγονται στις θάλασσές μας, να πέφτουν θύματα δουλεμπόρων, να εγκλωβίζονται στα νησιά μας και τη χώρα.

 Κανένας νέος, κανένας εργαζόμενος, καμιά γυναίκα και μάνα να μη δώσει συγχωροχάρτι σε κυβερνήσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, σε όλους όσοι με την πολιτική τους δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες για τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των μονοπωλίων, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους, για φθηνό εργατικό δυναμικό. Γιατί η πολιτική της ΕΕ ευθύνεται για τα ναυάγια και τις τραγωδίες, καθώς είναι η πολιτική του εγκλωβισμού και των φραχτών, η πολιτική του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες, η πολιτική της FRONTEX που ακολουθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

 Ο λαός και η νεολαία της περιοχής να δείξουν την αλληλεγγύη τους, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Να καταδικάσουν με τη στάση και με τη δράση τους την αντιμεταναστευτική πολιτική, την εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που είναι έργο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, τις πολιτικές που οδηγούν σε ξεριζωμένους και σε εγκλήματα όπως αυτό του τελευταίου ναυαγίου. Να μη συμβιβαστούν με τις εικόνες ξεριζωμένων ναυαγών και νεκρών. Να δυναμώσουν τον αγώνα για να:

Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

Επιτροπές ασύλου στην Τουρκία

Καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Να κλείσουν τα hotspot σε Σάμο, Λέσβο και όπου αλλού υπάρχει

 

Το σύστημα αυτό γεννάει τραγωδίες. Με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη να κάνουμε τις θάλασσές μας από θάλασσες νεκρών, σε θάλασσες Αλληλεγγύης και Φιλίας των λαών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ