31/10/23

Σωματειο Ξενοδοχοϋπάλληλων-Επιστισμού Σάμου: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία μας!



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 6μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.

Λέμε φτάνει πια με την εγκατάλειψη της υγείας στο νησί μας. Απαιτούμε πλήρη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας! Συμφωνούμε και υπογράφουμε το πλαίσιο πάλης του εργατικού κέντρου για την υγεία και συμμετέχουμε στις κινητιποιήσεις στις 2/11 στο βαθύ και 6/11 στην Αθήνα στο Υπ. Υγείας.

Ενώνουμε και τη δική μας φωνή για να έχει στο νησί μας νοσοκομείο και κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία στελεχωμένα με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για νοσοκομεία κτιριακά ασφαλή και καθαρά.

Ως υπάλληλοι στον τουρισμό και επισιτισμό, και όπως μας λένε τόσα χρόνια στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας, κάθε σεζόν δεκάδες συνάδελφοι μας γίνονται θύματα εργοδοτικών ατυχημάτων-εγκλημάτων και σακατεύονται λόγω της εντατικοποίησης και της υπερεργασίας. Και αν την γλιτώσουν από αυτά, μετά το τέλος της σεζόν όπου βγαίνουν από αυτήν με πολλαπλά προβλήματα υγείας και με την συσσώρευση των ετών εργασίας σε αυτόν τον κλάδο έχουν την στοιχειώδη ανάγκη για περίθαλψη. Όμως εάν δεν θέλουν να περιμένουν μήνες για να βρουν επιτέλους κάποιο ραντεβού και να παίξουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους με τον ελλιπή εξοπλισμό, πρέπει να καταφεύγουν στα ιδιωτικά υγειονομικά κέντρα διότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ρημαγμένο και εγκαταλειμμένο, και στέκεται μόνο από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων νοσοκομειακών υπαλλήλων και γιατρών έχουν απομείνει, με σχεδόν όλες τις δομές του να είναι υποστελεχωμένες.

Γι’ αυτό το λόγο συνάδελφοι πρέπει να γίνει απαίτηση όλου του κλάδου και τελικά όλου του λαού να υπάρξει πλήρης στελέχωση των δομών υγείας όπως νοσοκομεία κέντρα υγείας κλπ με έμψυχο και άψυχο δυναμικό, στελέχωση του ΕΚΑΒ και της πρόνοιας με έμφαση στην πρόληψη. Και επειδή ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα από κανέναν, πρέπει και αυτό να το διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία μας!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/11 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ 18:00