1/11/23

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: Πανελλαδική Απεργία και Συγκέντρωση 2/11

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 στην πλατεία Πυθαγόρα, που διοργανώνουν φορείς του νησιού

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων,

των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων μονάδων υγείας

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και στις παναιγαιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Σάμο την Πέμπτη 2/11 στην Πλατεία Πυθαγόρα και στις 6/11 στο Υπουργείο υγείας στην Αθήνα σε συντονισμό με φορείς άλλων νησιών του Αιγαίου.

 

Λέμε όχι στην υποβάθμιση, την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας, συνέπεια της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης και το ξεπούλημα της στους ιδιώτες.

 

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Διαδηλώνουμε στην Αθήνα και στα νησιά μας! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τα δημόσια νοσοκομεία να οδηγούνται σε συνθήκες «κατάρρευσης» λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού και να υπάρχουν τεράστιες αναμονές για εξετάσεις που μπορούν να γίνουν στο Νοσοκομείο της Σάμου .Όσο για τις εξετάσεις που δεν γίνονται εδώ λόγο έλλειψης ιατρών και ειδικοτήτων, τότε αν έχεις χρήματα σωνέσαι, αν δεν έχεις πεθαίνεις

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ το δημόσιο νοσοκομείο να αποψιλώνεται και να μετατρέπεται ουσιαστικά σε Κέντρο Υγείας

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών..

 

Απαιτούμε :

-     Άμεση γενναία χρηματοδότηση για την επισκευή όλου του κτηρίου για το Νοσοκομείο της Σάμου

    -  Την ανανέωση και επισκευή όλου του ιατροτεχνολογικού, ηλεκτρομηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Να τοποθετηθεί τώρα μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο της Σάμου.

    -  Προγραμματισμός, σχεδιασμός για νέο Νοσοκομείο που θα τρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές

        -  Την στελεχωση με σύντομες διαδικασίες με μόνιμο προσωπικό. Να προληφθούν ιατρικό προσωπικό και ιατρικές ειδικότητες που σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου, όπως οφθαλμιατροι, ΩΡΛ, πνευμονολόγοι, ογκολόγοι, δερματολόγοι, αγγειολόγοι, ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι, 3 γενικής ιατρικής για το τμήμα των επειγόντων και επιπλεόν από τις ειδικότητες που υπηρετούν, 2 ενταντικολόγοι, 2 παθολόγοι, 2 γενικής χειρουργικής, 2 αναισθησιολόγοι, 2 ορθοπεδικοί, 3 παιδίατροι, 3 ακτινοδιαγνώστες

    - Πρόσληψη νοσηλευτικού, παραιτρικού προσωπικού και προσωπικό στις υπόλοιπες υπηρεσίες (διοικητική, τεχνική, καθαριότητα, αποθήκες, πλυντήρια)

        -   Να μονιμοποιηθούν τώρα όσοι εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας 

       -  Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει όλο το νησί με τρία ασθενοφόρα όλο το 24ωρο. Να στεγαστεί το ΕΚΑΒ της Σάμου σε κατάλληλο κτήριο που να τηρεί όλες τις προδιαγραφές με ευθυνη της κεντρικής διοίκησης και του υπουργείου υγείας.

     -  Άμεση ανακαίνιση του κτηρίου του ΚΕΦΙΑΠ, να προμηθευτεί τον αναγκαίο εξοπλισμό και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σύντομες διαδικασίες. Προσωπικό που δεν υπάρχει καθόλου στο ΚΕΦΙΑΠ: παιδίατροι, παθολόγοι, διοικητικοί, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγοι, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας σε καθημερινή βάση. Επιπλέον πρέπει να προσληφθούν λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές. Να εξασφαλιστεί η  μετακίνηση όλων των ανθρώπων   που προσέρχονται για να λάβουν υπηρεσίες, και από το πιο απομακρυσμένο του νησιού

      -  Κέντρο Ψυχικής υγείας, να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό και ειδικότερα με παιδοψυχίατρο και παιδοψυχολόγο

        -  Να στελεχωθούν και εξοπλιστούν και τα δύο Κέντρα Υγείας που υπάρχουν στο νησί. Να εξασφαλιστεί  η λειτουργία όλο το 24ωρο για το Κέντρο Υγείας στο Βαθύ

      -  Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά-περιφερειακά ιατρεία με μόνιμους ιατρούς γενικής ιατρικής.

        -   Να στελεχωθεί πολυιατρείο με ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους κα στο ΚΥΤ της Σάμου που να λειτουργεί όλο το 24ωρο.

       -    Να υπάρχουν ιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας σε όλους τους μεγάλους χωρους δουλειάς 

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ