2/11/23

Συλλογή υπογραφών από νησιώτες που μένουν στην Αθήνα - Kαλούν στην κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας στις 6 Νοέμβρη

Σε συλλογή υπογραφών προχωρούν νησιώτες που μένουν στην Αθήνα, μπροστά στη κινητοποίηση της 6ης Νοέμβρη στο υπουργείο Υγείας στις 6 μ.μ., για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία στα νησιά τους. 

Εδώ η υπογραφή

"Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη. Τη βιώνουμε και εμείς όταν επισκεπτόμαστε τον τόπο μας. Ζούμε από κοντά το άγχος και την αγωνία των φίλων και συγγενών που κάθε τόσο έρχονται στην Αθήνα για λόγους υγείας. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις.

Είναι η πολιτική αυτή που θεωρεί την υγεία εμπόρευμα και το δικαίωμά μας σε αυτό το κοινωνικό αγαθό ως «κόστος» που πρέπει να μειώνεται. Την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της υγείας ενώ βρίσκονται δεκάδες εκατομμύρια προκείμενου να επιδοτηθούν «επενδύσεις» αλλά όχι για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των δομών υγείας.

Έτσι έχουμε τη ζοφερή εικόνα που γνωρίζουμε: Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, ελλείψεις ακόμα και σε βασικές ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα! Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και 1 ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας. Χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να χάνονται συμπολίτες μας, να έχουμε τις τραγικές εικόνες ασθενών που μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών! 

Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Στηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν εδώ και χρόνια Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία νοσοκομείων των νησιών, άλλα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς ενάντια σε αυτή την τραγική κατάσταση. Σε κάθε νησί υπάρχει πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων για να υπάρξει πραγματική λύση. 

Τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 18:00 διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα!

Κινητοποιούμε όλους τους νησιώτες που ζουν στην Αθήνα και τον Πειραιά. Όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.


Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. 

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση  "