18/11/23

Συνταξιούχοι Σάμου : Ψήφισμα αλληλεγγύης για Παλαιστίνη

 

Οι συνταξιούχοι Σάμου σήμερα Τρίτη 14/11/23 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αιματηρό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην συνεχιζόμενη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή με την στήριξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Καταγγέλλουμε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού Λαού από τους Ισραηλινούς. Απαιτούμε ειρήνη στην μέση Ανατολή τώρα.

Δεν δεχόμαστε την αλλοίωση της πραγματικότητας, που επιχειρούν οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί προπαγάνδας που δικαιολογούν για χρόνια τα ισραηλινά εγκλήματα και τη κατοχή, να προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «τρομοκρατία» και έγκλημα την δίκαιη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Καταδικάζουμε την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και όλων όσων στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε υποστήριξη. Απαιτούμε να φέρουν πίσω άμεσα την ελληνική φρεγάτα που έστειλαν για να στηρίξουν τους δολοφόνους των λαών της μέσης ανατολής. Να μη βάλουμε πλάτη στο βίαιο εκτοπισμό των παλαιστινίων από τη Γάζα που σχεδιάζει το Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις όσων σηκώνουν τη σημαία της Παλαιστίνης και το νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση κατεπειγόντως η κυβέρνηση, προκειμένου να λογοκρίνονται όσοι στηρίζουν τον αγώνα των παλαιστινίων θεωρώντας τους τρομοκράτες.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι Έλληνες δεν στηρίζουμε τους κατακτητές ούτε στη Παλαιστίνη ούτε στη Κύπρο. Να στηρίξουμε τον αγώνα των παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ü Να σταματήσει ο βομβαρδισμός της Γάζας με χιλιάδες θύματα άμαχων γυναικών και παιδιών.

ü Να σταματήσει ο καταστρεπτικός – κατακτητικός πόλεμος που συνεχίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και ο τερματισμός της Ισραηλινής κατοχής. Ελεύθερη Παλαιστίνη στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ü Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους και όλων όσων κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.

ü Καμία στήριξη και εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια του Ισραήλ.